Søndag 16. juni klokken 11-16 inviterer Randers Dyrehospital for fjerde år i træk til Hund Forbi, som er en aktivitetsdag i hundens tegn. Overskuddet fra arrangementet går til  dyrlægebehandling af udsatte randrusianeres kæledyr

 

Når Randers Dyrehospital søndag 16. juni afholder Hund Forbi på plænen ved den gamle kaserne, vil der dagen igennem være flotte opvisninger. Der er en bombehund fra Aalborg Flyvestation, en redningshund fra Beredskabsstyrelsen og en masse dygtige hunde fra Randers og omegn  fra eksempelvis jagt-, agility- og politihundeforeninger, der viser, hvor dygtige de er. Desuden vil der være demonstration af forskellige træningsteknikker, som man kan gå direkte hjem og afprøve. Omkring arenaen for opvisningerne kan man besøge messestande og blive klogere på træning, wellness, adfærd, foder, pasning og snakke med de lokale hundeklubber.

Hund Forbi afvikles for fjerde år i træk, og programmet er for hvert år vokset med stadig flere hundeaktiviteter. Folk uden hund kan dog også få en masse ud af at komme, fortæller dyrlæge Lone Plum fra Randers Dyrehospital:

”Man behøver ikke have hund for at deltage, for der er konkurrencer med gevinster for alle, der er hoppeborg og bamsedoktor for børn, og så er der kagebord, grill og en masse andre lækkerier ved boderne,” siger hun og tilføjer med et smil, at det dog er en fordel, hvis man er bare lidt hundetosset.

 

Hund Forbi redder liv

Hele tanken bag Hund Forbi opstod, fordi Randers Dyrehospital gerne ville gøre noget for udsattes kæledyr, og overskuddet fra arrangementet går til netop disse:

”To gange om året behandler vi kæledyr på værestedet Perron 4. Vi hjælper udsatte borgere med at holde deres kæledyr raske ved at sundhedstjekke og vaccinere dem samt snakke med ejerne om opmærksomhedspunkter. Det foregår på frivillig basis og er nogle utrolig meningsfulde dage med mange hjertevarme oplevelser. Indimellem opdager vi dog nogle alvorlige sygdomme, som kræver en stor operation eller et længerevarende forløb med store medicinudgifter. Til vores Hund Forbi-støttedag samler vi ind for også at kunne hjælpe disse dyr. Vi har tilmed reddet liv for pengene fra Hund Forbi dagen ved akutte behandlinger på dyrehospitalet,” fortæller Lone Plum og tilføjer, at projektet er et samarbejde med Randers Kommune, som visiterer værdigt trængende til behandlingerne.

 

En festdag med et godt formål

Programmet for dagen starter med en fælles gåtur med afgang fra Randers Dyrehospital klokken 11.15.

”Gåturen er blevet en fast tradition, og jeg glæder mig rigtig meget til igen at følges med en masse dejlige mennesker og hunde. Det føles så fantastisk med den stemning, der er. En festdag med et godt formål,” siger Lone Plum, der plejer at danne fortrop. Hun opfordrer til, at man kommer i god tid, da man skal nå at tilmelde sig gåturen inden afgang.

Arrangementet koster 100 kroner pr. hundesnude, som man betaler på stedet på dagen. Så er man med i konkurrencer, aktiviteter, gåtur, og der er goodiebags til de første 50 tilmeldte.

Og hvad så hvis man ikke har en hund?

”Så håber vi, at folk alligevel har lyst til at støtte Hund Forbi med en tilmelding. Desuden er der rig lejlighed til at støtte projektet igennem køb ved boderne. Og hvis man skulle få lyst til at deltage i hundeaktiviteterne, så kan man altid låne en hund,” lyder det fra Lone Plum, der tager sin egen hund, mand og tre børn med.