Til byrådsmødet 17. juni 2019 var en større, dybt skadelig spareplan på specialundervisningsområdet på dagsordenen. Igen så vi Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative svinge sparekniven imod de børn, der er allermest sårbare.

Mest bemærkelsesværdigt er det nok, at de lokale socialdemokrater uden at blinke vedtog endnu en skadelig spareplan. Især når man tænker på, hvad de skrev i deres valgavis udgivet umiddelbart inden byrådsvalget i november 2017.

 

Heri stod der:

“Særligt når det gælder de udsatte børn og unge, skal alt sættes ind. Det er skæbnesvangert at svigte dem! Vi har en stor gruppe børn og unge i Randers, der er udsatte. Det er fysisk og psykisk handicappede, børn med autisme, med ADHD, med senhjerneskader mv, men også børn, der er ordblinde og et stigende antal børn, der vokser op i fattigdom.

Mange af disse børn og unge er i højrisiko for at få et voksenliv udenfor fællesskabet. De får ikke uddannelse og mange får heller ikke job.

Vi skal sikre disse børn de bedste vilkår. De skal have mulighed for at lære så meget som muligt i fællesskaber, der kan styrke deres indlæring og give dem mulighed for at få uddannelse og, hvis de er meget handicappede så at blive så selvhjulpne som muligt.

Hvis ikke vi tager hånd om disse børn risikerer vi at sende endnu flere udenfor fællesskabet med stigende ulighed til følge og med en enorm stigning i de offentlige udgifter om 20-25 år.”

 

I Velfærdslisten er vi helt enig med socialdemokraterne i det, de skrev i deres valgavis. Desværre er de tydeligvis ikke enige med dem selv.

Forskellen på det, de lovede inden valget, og den nedskæringspolitik, de sammen med Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative har valgt at gennemføre efter valget, er lige så stor som forskellen på dag og nat.

Det må være rigtigt skuffende for de mange socialdemokratiske vælgere, der netop stemte på Socialdemokratiet i håbet om en anden politik. En politik, hvor velfærden var i højsædet. En politik, som de socialdemokratiske byrådsmedlemmer gik til valg på, men som de efter valget selv har svigtet!

 

Henrik Manero Hald

Velfærdslisten

Gammeljord 9, Tvede

8900 Randers