Sommerferien er lang for børnene, så hvad med at hive en dag ud af feriekalenderen og tag på Håndværksmuseet, hvor man kan blive håndværkere for en dag

 

Her kan man prøve at arbejde som en ægte murer, lav lækre nøgleringe i skind, tryk et kort og meget andet godt.  De frivillige håndværkere er i feriehumør og står klar til at hjælpe, opmuntre og komme med forslag og gode råd.
Alle fornøjelserne er gratis, og der er også en skattejagt rundt på Håndværksmuseet.

 

Gratis

Skolerne holder sommerferie, og der er nok ikke en hyggeligere måde at skyde ferien i gang på end at tage på Håndværksmuseet og prøve alle mulige håndværk. Du kan kigge forbi enten tirsdag eller torsdag i uge 27, hvor håndværkerne har forberedt en masse værkstedsaktiviteter for børn i skolealderen.

”Der er mange forskellige ting, som børnene kan prøve kræfter med. Og som altid har håndværkerne sørget for, at der er noget for enhver smag, og noget der henvender sig til både piger og drenge. I år vil jeg gerne fremhæve murer-aktiviteten, som er rigtig sjov for børnene at kaste sig ud i. Hvornår får de ellers mulighed for at prøve kræfter med mursten, murske og mørtel? ” spørger daglig leder af Håndværksmuseet Inger Marie Hyldgård.

 

Fra hårpynt til glødende jern
Udover at snuse til det seje murerfag kan børnene også prøve at lave hårpynt og sætte smukke krøller ved frisøren.
Fotografen har en selfie-hjørne, hvor du kan tage et billede af dig selv lige som i gamle dage hos fotografen! Der er mulighed for at låne både hat og briller til det gammeldags fotografi.
Smeden har også tændt i essen, så den står varm og klar til, at børnene kan prøve at smede en lille ting.

 

Flet, dekorer, tryk og slå
Sivfletteren har fundet naturmaterialerne frem, så børnene kan flette forskellige fine småting.
Hos maleren kan du dekorere et taske- eller kuffertmærke, og hos bogtrykkeren kan du trykke et smukt kort.
De dygtige damer i handskeværkstedet laver nøgleringe og andet godt af det lækreste skind.
Der er naturligvis også en sjov skattejagt med en lille belønning til de dygtige, der gennemfører den.

 

Ingen plastposer på museet
Børnene får alle deres hjemmelavede produkter med hjem. Derfor er det en god idé selv at medbringe en rummelig pose med hjemmefra. Håndværksmuseet bruger og udleverer ikke plastikposer.

Ferieaktiviteter for børn finder sted tirsdag 2. juli og torsdag 4. juli kl. 12 – 16 på Museum Østjylland – Håndværksmuseet, Lille Rosengård 16.