De nye klimagader i Randers bliver Østergade, Provstegade og Burschesgade. På torsdag 27. juni giver Vandmiljø Randers og Randers Kommune interesserede mulighed for at snakke om løsningerne

 

Fra kl. 15-17 står Vandmiljø Randers og Randers Kommune klar til at snakke om klimagaderne i en pavillon lige der, hvor Slotsgade møder Østergade. Og den placering er nøje udvalgt.

Østergade er den første af klimagaderne, som skal demonstrere, hvordan regnvand i fremtiden kan strømme på vejene i midtbyen, og hvordan klimatilpasningen kan bidrage med grønne elementer i byen.

”Vi står med en 1:1 model af den tænkte klimaløsning for Østergade. Vi omdanner inden tirsdag den gamle buslomme til et regnvandshåndterende grønt område, og der vil, når anlægsperioden starter, blive anlagt render i siden af Østergade”, fortæller projektleder for klimatilpasning & -udvikling i Vandmiljø Randers, Lisa Melgaard.

For selv om anlæggene i de tre klimagader er tænkt som permanente anlæg, så kan de enkelte løsninger tilpasses, hvis der bliver behov for det. Derfor er beboernes meninger og input vigtige, mener Lisa Melgaard:

”Vi ønsker at skabe stedsspecifikke byrum i et samarbejde med gadens beboere og erhvervsdrivende – og de handlende, som kommer i gaden. Det er vigtigt, at vi tilpasser gadernes løsninger til de unikke forhold og det liv, der er i gaden og området. Dialogen er vigtig for at give de berørte beboere og forretningsejere viden om og ejerskab for projektet, så de føler sig trygge i forhold til de kommende byggegener, og så de indtager de nye grønne arealer som deres egne, når projektet står færdigt”.

Vandmiljø Randers forventer at påbegynde anlæggelse af de valgte løsninger i klimagaderne til efteråret.