Bølger går højt i Iran for tiden, efter at landet er begyndt at spænde unødigt med musklerne overfor briterne, amerikanerne og resten af vesten.

Fuldstændigt hensynsløse provokationer er blevet hverdagskost, og landet der i forvejen er på afveje, kører længere og længere af sporet.

Jeg mener, det er vigtigt, vi i vesten allerede nu øger presset på Iran og bekender kulør, det kan kun være i Danmarks interesse, at vore internationale rettigheder overholdes og imødekommes.

Krænker Iran dem, som vi oftere og oftere ser på meget aggressiv vis, ja så er det altså DEM og ikke os, der på sigt påkalder en evt. væbnet konflikt.

USA og England er nogle af vore tætte allierede, de vil stå op for Danmark til enhver tid.

Vi har som 5. største søfartsnation et ansvar for at beskytte de skibe, der sejler ud for Iran i det internationale farvand. Mange af disse skibe er danske med dansk besætning ombord, så naturligvis skal vi bidrage til en evt. militærkampagne, hvis vi bliver spurgt om dette.

Mit håb er dog, at Iran stopper disse barnlige provokationer, at det diktatoriske præstestyre stopper berigelsen af uran og dermed udviklingen af atomvåben, at den iranske flåde holdes i ro, samt at vi snart kan se nogle reformer i det land, der fremmer borgernes rettigheder.

 

Nicolai Estrup
Formand Dansk Folkeparti Randers
1. Suppleant Randers byråd