Aarhus Airport oplever fremgang i passagertallet, viser opgørelsen for første halvdel af 2019. Det er blandt andet de nye udenrigsruter, der har sendt tallet i vejret

 

Første halvdel af 2019 viser fremgang i antallet af passagerer, der flyver fra lufthavnen i Aarhus. Sammenlignet med første halvdel af 2018 er passagertallet steget med i alt 11,1 procent, og for både udenrigs- og charterruterne lyder stigningen på over 20 procent.

Udviklingen i passagertallet skyldes især lufthavnens udvidede samarbejde med SAS, som har føjet mange nye ruter til porteføljen.

”Vi har strategisk fokus på at udvide rutenettet i lufthavnen, og her spiller SAS fortsat en central rolle. Det er en fornøjelse at se, at østjyderne tager positivt imod udviklingen, og at flere rejsende benytter sig af mulighederne for at flyve fra Aarhus,” siger lufthavnsdirektør, Peer H. Kristensen.

 

Mange nye flyruter

Alene i 2018 kom ni nye ruter til, og i 2019 er rutelisten udvidet yderligere – senest med Århus Charters flyvninger til græske Zakynthos og Kreta, som også er med til drive fremgangen på charterflyvningerne.

De mange nye flyruter fra Aarhus har genereret øget passagertal på udenrigs- og charterruterne men har også betydet et mindre fald på indenrigstrafikken. I mange tilfælde har de direkte ruter til destinationer i Norden og Europa således overflødiggjort mellemlandinger i Kastrup.

I 2018 overgik udenrigstrafikken for første gang indenrigstrafikken som det største marked, og tendensen fortsætter i 2019. Indsatsen med ruteudvidelserne har været i gang siden 2016 og er et centralt element i lufthavnens nye vækststrategi.

”Ud over ruteudvidelser og passagervækst har første halvdel af 2019 budt på organisatoriske ændringer for Aarhus Airport. Vi investerer fortsat stort i en styrket og international version af lufthavnen med mål om at være østjydernes foretrukne lufthavn,” siger Peer H. Kristensen.