Med et areal på 220 hektar og 29 meter til bunden hører Fussing Sø til blandt Danmarks største og ikke mindst dybeste søer. Randers Kommune har et forslag til en tur i området

 

En stor dødisklump på randen af en salthorst har i slutningen af sidste istid sørget for den smukke placering neden for de høje bakker, der lige nu pynter sig i kulturlandskabets smukkeste skrud: Forårsgrønne bøgeskove, gule rapsmarker og saftiggrønne græsmarker.

Mod vest ligger Fussingø Gods midt i et karakteristisk østjysk herregårdslandskab med dertil hørende slot anno 1795. Stedets historie tog dog sin begyndelse længe forinden på den lille halvø i det sydvestlige hjørne af Fussing Sø. Her kan man i Gammelhave finde resterne efter det oprindelige Fusingøe og et 350 år gammelt, fransk inspireret parkanlæg med tre parallelle lindealléer og en spejldam.

Det siges, at når lindetræerne blomstrer, så danser damer og herrer i barokdragter og overdådige parykker deres menuetter og gavotter ved midnatstid…

Vidste du

at skovene ved Fussingø har en af landets tætteste grævlingebestande

at tre af Danmarks største rovdyr lever i skovene. Foruden grævlingen også ræven og odderen

at Europas mindste hjorteart også kan ses i skovene

at de mange gamle træer er med til at give området ved Fussingø et spændende fugleliv. Her er sortspætte, grønspætte, stor flagspætte, huldue, ugler og flere arter småfugle. Af rovfugle yngler musvågen, duehøgen og spurvehøgen i skovene. Natuglen er også meget udbredt, ligesom man kan være heldig at se den røde glente