Vejret var med Randers Festuge fredag, da der var folkelig åbning på Rådhustorvet – Det var vanen tro borgmesteren der skød løjerne i gang

 

Der var proppet med mennesker på Rådhustorvet kl. 18 fredag, da der var officiel åbning af hele kommunen festuge. En håndfuld unge piger havde endda taget opstilling allerede midt på dagen, for at få den helt rigtige plads, for deres idol Nicklas Sahl skulle på scenen umiddelbar efter kåringen af Årets Randersborger. Og de gik ikke skuffede hjem. At dømme på deres mimik, kunne de nemlig alle sangene hjemmefra, og de havde første parket.

Men først skulle festugen skydes i gang og for andet år i træk var det borgmester Torben Hansen, der fik den ære. Han bød velkommen og takkede for det arbejde, alle de mange hundrede frivillige hvert år lægger i at gøre ugen helt specielt for de mange borgere, der vælger at deltage i det utal af kulturelle og sportslige tilbud, der er fra fredag til og med lørdag 17. august.

 

Årets Randersborger

Så var det tid til årets Randersborger og ikke overraskende kunne Birgitte Kaas Sørensen i år bryste sig af titlen.

Hun er leder af Jennumparkens Fritidshjem. I mere end 10 år har hun også været korleder for Jennumparkens Børnekor, der har været med til at sætte Randers på landkortet

Jennumparkens Børnekor har med skiftende børn gennem årene bragt sang og glæde med sig. Det er uanset om publikummet var korets forældre, andre børn i kommunen, skiftende ministre eller Dronningen. Koret har sunget for dem alle og har optrådt flere gange i både Tivoli og DR’s koncertsal.

Jennumparkens Børnekor tog i 2008 sit afsæt i sangens år for at skabe glæde og fællesskab. Ret hurtigt stod det klar at fritidshjemmet fik gladere børn – ligesom koret har vist sig at være et fantastisk middel til at skabe integration og inklusion – på tværs af både alder og etnicitet.

Jennumparkens Børnekor består af omkring 35 børn i alderen 6-13 år, hvor af godt 75 procent har en anden etnisk baggrund end dansk. En stor del af det musikalske afsæt tages i den danske sangskat, men ikke udelukkende. Og med til sangoplevelserne hører også sammenbindende fortællinger, skabt af korleder Birgitte Kaas Sørensen, dekorationer og kostumer, som børnene selv hjælper med at lave.
Tilbage i januar modtog hele koret Kulturelt Samvirkes og kommunens kulturpris, og nu er korets leder også blevet Årets Randersborger 2019. Hæderen blev overrakt af borgmester Torben Hansen.

 

Om titlen Årets Randersborger

Årets Randersborger er en hæderspris som gives til en person, som har gjort noget særligt for Randers og skabt positiv udvikling i byen. Det kan være inden for erhvervslivet, idræt, kultur, ungdom, ældre, musik, byudvikling eller andet. Der var i år åben for indstilling af kandidater til Årets Randersborger via kommunens hjemmeside i perioden 27. maj til 11. juni. Det er Randersborger-Komitéen der vurdere alle kandidater og står for den endelige udvælgelse.  Komitéen består af fem byrådsmedlemmer, repræsentanter fra VisitRanders, Erhverv Randers, Kulturelt Samvirke og Samvirkende Idrætsklubber i Randers (SIKR).