Onsdag 14. august kl. 19.30 er der koncert i Enghøj Kirke med det rytmiske acapellakor Lyt – sange, der kan mærkes

 

Korets repertoire præges af bløde samklange, smukke melodier og stærke tekster fra danske og skandinaviske sangskrivere. Sangene skal, som korets navn slår fast, netop lyttes til og mærkes, mens de sniger sig ind i øregangen og finder vej helt ind i hjertekulen, fortæller de.

Det aarhusianske kor har bl.a. optrådt som backing for Tina Dickow, Thomas Buttenschön, Kajsa Vala og In Lonely Majesty og turneret i Danmark og Tyskland.

Til koncerter med Lyt vil publikum kunne opleve sange som Marie Keys rammende ”Landet”, Julie Marias opløftende ”Kom”, Hannah Schneiders energiske ”Dreaming Kind”, Teiturs længselsfulde ”Amanda’s Dream”, Auroras dramatiske ”Queendom” og Oh Lands tankevækkende ”I Will Love You Better”.

Lyt mødes en gang om ugen på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Sangerne har en bred baggrund og tæller alt fra musikstuderende og musikundervisere til ingeniører, psykologer, sygeplejersker, fysikere og pædagoger. Fælles for sangerne er deres kærlighed til vokalmusik og til fællesskabet, som netop opstår i kormusikkens rum.

Koret blev grundlagt i 1991 under navnet Birdy’s Blue Gospel Singers, og blev senere kendt som Groovy Voices. Siden 2011 har koret foldet sig ud under det nuværende navn Lyt.

 

Om dirigenten

Lyt ledes af korets bestyrelse i samarbejde med dirigent og kunstnerisk leder Tine Fris-Ronsfeld. Tine er kendt i det danske og internationale sang- og kormiljø for hendes arbejde som sanger, komponist og kor-arrangør i de prisvindende vokal ensembler Postyr og Vocal Line med hvem Tine har turnéret i Europa, Asien, USA og Sydamerika og optrådt med kunstnere som Bobby McFerrin, Rolling Stones, Tina Dickow, Mads Langer, Rasmus Walther, Hush, TV2, Julie Maria, DJ Static og The Real Group.
Tine er uddannet sanger og sangunderviser fra Det Jyske Musikkonservatorium, og har mere end 15 års erfaring som vocal coach og dirigent.

 

Billetsalg via www.billetto.dk. Se link på www.enghoejkirke. Dørene åbner kl. 19.00.