Det er faktisk også det, der er meningen med denne årligt tilbagevendende Handicapfestival. Og i år var programmet stjernespækket

 

Igen i år formår Lars Pedersen fra Handicapcentret i Stevnstrup at stable vel nok Danmarks største fest for handicappede på benene. Det gør han for 19. gang og der ligger et helt års slid og arbejde med at skaffe sponsorer til arrangementet, der trækker denne gruppe af borgere helt fra Viborg, Hobro, Aarhus og Djursland for ikke at nævne Randers, der også er repræsenteret på scenen i de spæde formiddagstimer.

Der var helt fra start gang i dansegulvet og fællessang ved bordene.

“Jeg gør det her, fordi jeg kan se, hvor glade folk er – og det gør jeg også, selvom jeg nu selv er handicappet”, siger han.

Han er en ukuelig sjæl, der på grund af sukkersyge har fået amputeret begge ben, men det forhindrer ham ikke i at lave denne fest for de allermest svage i samfundet.

“Og så gør jeg, fordi folk kommer og takker mig, og jeg kan se, hvor glade de er. Og vi fik det til at lykkes selvom budgettet var lille i år”.

Igen i år er Jacob Haugaard konferencier – og det selvom der i år ikke var penge til at betale ham den store hyre. Han gør det af en helt særlig grund.

“”Jeg kan godt lide klientellet. Jeg føler mig ikke truet – det er noget, jeg hader”, siger han og griner.

“Og så sætter de stor pris på mig – de er ikke kritiske. Det her er jo de allersvageste, og der må ikke stå nogen tilbage, når mit tog kører”, siger han overbevisende.

På scenen er det nu tid til Sussi og Leo – et navn der trækker adskillige på dansegulvet – de synger alle de gode gamle dansktop hits, og så bliver der også tid til et enkelt Volbeat-nummer.

Louise Høegh, der er formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget og medlem af Omsorgsudvalget, var denne dag mødt op for at vise sin støtte. Og også hun havde et stort smil på læberne, da hun gik rundt blandt publikum.

“Det emmer jo af livsglæde – de hopper jo rundt”, konstaterer hun glad.

“Det er stort, det som lars (Pedersen red) gør her, for der skal rejses mange penge. Der ligger et kæmpe arbejde bag også for de mange frivillige, der hjælper til Og det er noget vi kan være stolte af i Randers”.

Hun synes også at programmet er ekstra flot i år. Med både Sussi & Leo, Kandis og Stig Rossen & Friends.

“Jeg mener vi alle skal gøre en indsats for at bevare denne festival, så det fortsat kan være en del af festugen. Jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan, selvom vi ikke har så mange penge at gøre med”, siger hun.

Med til at hjælpe Lars Pedersen med at virkeliggøre dagen er 30 engagerede frivillige.