Thorsdag – ja den dag – blev første spadestik taget til det nye ikoniske bygningsværk, der skal trone sig op mod himlen på Thors Bakke

 

Adskillige interessenter og samarbejdspartnere var torsdag 15. august mødt op ved siden af restaurant Flammen og Sundhedscentret for at overvære første spadestik til den høje hvide beboelse, der kan gå hen og blive det nye vartegn for byen, når man kommer kørende ind i byen ad Århusvej.

Byggeriet har været 14 år undervejs, for det var nemlig i 2005, at KPC (projektudvikling, hoved- og totalentreprise) købte grunden, for at bygge. Men en finanskrise kom i vejen, og først for tre år siden havde man kapacitet til at gå videre med planerne, fortalte stifter af KPC Kurt Poulsen.

KPC skal også om nogle år i gang med at bebygge nederste del ud mod Østervold, men først skal byggeriet her være færdigt.

“Vi oplever stor positivisme fra kommunens side, og der har hele tiden været en positiv dialog om dette byggeri, som også kommunen kan se potentialet af”, sagde han ved spadestikket.

Byggeriet vil stå færdig om små to år, hvor de første lejere og ejere kan flytte ind.

Thors Tårn, som det hedder, skal rumme 19 etager – de nederste ni etager bliver 36 almene familieboliger og 18 ældreboliger. De øverste 10 bliver 36 ejerlejligheder. Karrébebyggelse bliver 101 ungdomsboliger i fem etager. Det hele forventes at stå færdigt i juni 2021.

 

En glad borgmester

Borgmester Torben Hansen, der var en af de tre, der tog det første spadestik, er fuld af optimisme over at få så høj og ikonisk en beboelse i Randers´ midtby.

“Det har været hårdt arbejde for politikerne og forvaltningen at nå hertil. Og selvom der var været bump undervejs og masser af Thors dage, så er vi lykkedes med at komme hertil”, sagde han.

Han er fuld af beundring for byggeriet, og mener at Randers vil få et nyt ikonisk bygningsværk som vil være enestående de næste to årtier.

“Og så har arkitekterne formået at bevare grundens DNA. Hvor der før var en ikonisk hvid silo, der tårnede sig op, får vi nu et andet hvidt tårn, der kan trone sig op i Randers. Selvom – ja bygningen bliver noget højere. Det bliver et betydeligt aftryk både visuelt og med de folk der skal flytte ind”, sagde han i sin tale.

“Det bliver næsten en ny bydel, da vi har både restaurant og biograf – og en kombination af ejer, lejer og ungdomsboliger. Selvfølgelig vil de give et ekstra pres på området, men det er noget vi må løse”, siger borgmesteren.

Han mener desuden, at de 101 ungdomsboliger går fint i tråd med en ny undersøgelse blandt studenternes foreninger, der udnævner Randers som den fjerde bedste studieby – dels på grund af naturen men også på grund af lejepriserne på små boliger.

I alt bliver der 191 boliger, der vil dække mange behov. Indtil nu er der solgt syv ejerlejligheder og tre er godt på vej til at blive solgt.

Det er Nybolig der står for salget.