Traditionen bliver holdt i hævd på fritidscenteret i Randers Festuge – den ucensurerede udstilling, Censurfri, er atter en stor succes

 

Mellem 15-1600 publikummer har i ugens løb fundet vej til Fritidscentret hvor kunst i alle afskygninger er udstillet af 118 kunstnere. Det er helt i Lissi F. Scheel-Thomsens ånd. Det var hende der startede udstillingen og efter hendes død i 2013 har datteren Janne Celina F. Scheel-Thomsen taget over og det har hun ikke fortrudt.

“Jeg er sikker på, hvis mor sidder og kigger ned, så ville hun være meget stolt af Censurfri. At så mange mennesker har kigget forbi, det er jeg taknemmelig over”, siger hun.

Og det bekræfter hende i at det var helt rigtigt at tage over, hvor hendes mor slap.

Nu ser hun frem til auktionen, der afholdes lørdag 17. august kl. 14.

“Jeg håber, at der vil være købere, for vi har da allerede solgt for et par tusinde i løbet af ugen”, siger Janne Celina F. Scheel-Thomsen.

I år er der også arbejdende kunstnere i den store sal i Fritidscentret.

En af dem er Signe Kolding – hun startede med at lave keramik tilbage i 60´erne og har blandt andet været lærer på Kusntskolen ved siden af fuldtidskeramikerjobbet som hun startede i 1986.

Hun er her på Censurfri, fordi hun godt kan lide at snakke med folk:

“Og så håber jeg, at få solgt lidt, så jeg kan få plads til mere derhjemme”, siger hun.

Ud over keramik har hun også haft grafik som en bibeskæftigelse. Hun har lavet adskillige værker til Den Permanente i København.

“Dem lavede jeg, når jeg var i England hos min mand, der, da vi var helt unge, købte et hus i Hastings. Han arbejde som cartoonist, og tegnede fra hjemmet i England. Der kunne Signe Kolding ikke finde sig i at være længe af gangen, hun for simpelthen vild, når hun gik sine ture i naturen. Hun søgte i stedet arbejde som blandt andet formningslærer i Danmark, så hun kunne være kreativ i sit arbejdsliv også.

Hun er fra Himmerland og har også fundet vej til den populære udstilling i Randers.