Karsten Holm synger ”baggårdspumaens” sange og fortæller historien og anekdoterne om Otto Brandenburg onsdag 4. september i Johanneskirken i Randers

 

Efter en optræden i TV2 Charlie i 2014, hvor Karsten Holm sang ”To lys på et bord” blev det naturligt for ham at kaste sig over Otto Brandenburg og hans musik og historie. Otto er den helt rigtige efterfølger til ”Historien Om Elvis”, da Otto jo var Danmarks Elvis.

Danmarks første teenageidol blev født 4. september 1934 og døde 1. marts 2007, 72 år gammel. Faktisk noget af en præstation, med det, til tider, hårde liv han levede. Ottos karriere strakte sig over mere end 50 år. Det begyndte med violin, men skolekammeraten Ib Glindemann, fik ham til at skifte jazz-guitar. Succesen tog fart med Four Jacks, som han var med til at starte, og han blev Danmarks første teenageidol, eller Danmarks Elvis. Han blev også berømt i Sverige og Tyskland. Sangen “To lys på et bord” kender vi alle, selv om den faktisk blev nummer chok ved melodi-grandprix i 1960.

Otto Brandenburg blev en vaskeægte crooner á la Frank Sinatra. Han blev skuespiller, visesanger,

spillede revy – og ind imellem faldt han i de sorte huller, men som en korkprop kom

han op til overfladen igen og igen.

Til arrangementet i Johanneskirken onsdag 4. september fortæller Karsten Holm fortæller lidt af historien om manden, synger de sange han sang og tegner et portræt af manden. Det bliver en vekselvirkning mellem foredrag og sange.

Man kan for eksempel høre sangene To lys på et bord, Når en sailor går i land, Buona sera, What do you wanna make those eyes at me for?, Min elskning du er som en rose og mange flere.