Selvom årets budgetforhandlinger i Randers Kommune er udskudt nogle uger og regeringen og Kommunernes Landsforening først i disse dage har påbegyndt forhandlingerne om kommunernes økonomi, så er det sandsynligt, at borgmesteren og Socialdemokratiet er begyndt at tænke mulige scenarier igennem.

For borgmesteren gælder det ikke blot om at kunne tælle til 16 mandater. Det gælder om at gribe momentum og lysten for investeringer i Randers Kommune, der er skabt gennem de senere år – og er billedliggjort ved de mange nye bolig – og byudviklingsprojekter, som skyder op overalt i kommunen.

For Venstre er det vigtigt, at vi får sat retning og turbo på årtiers største lokale klimaprojekt ‘Byen Til Vandet’, som både skal lægge rammerne for klimasikringen af Randers midtby, for mobiliteten og infrastrukturen på tværs af nord og syd, men også for en ny attraktiv bydel. Et fantastisk projekt, der vil tiltrække nye borgere til vores fællesskab, nye virksomheder og investeringer, som tilsammen vil blive en stærk dynamo for hele kommunen.

I sidste byrådsperiode prioriterede Venstre i høj grad de allermindste børn i vores daginstitutioner ved årligt at tilføre området 12 mio. kroner. Den opnormering af personale og indsats, som vi i sidste byrådsperiode sikrede, skal fortsætte, så vi kan give børnene den bedst mulige start på livet.

I Venstre har vi for øje at balancere mellem at sikre god borgernær velfærd, men også at sikre de økonomiske rammer for, at Randers Kommune udvikler sig i en positiv retning. Således at vi også i fremtiden kan tiltrække borgere og virksomheder til vores fællesskab – som er hele forudsætningen for vores lokale velfærd.

Ønskerne til budgetforhandlingerne bliver uden tvivl mange, og det af få enderne til at nå sammen bliver den svære øvelse. Uanset at det bliver svært, så ønsker vi i Venstre at indgå som en konstruktiv part i de forestående forhandlinger, for at nå det bedst mulige resultat for Randers Kommune.

 

 

Christian Brøns, Borgmesterkandidat for Venstre

og Louise Høeg, Gruppeformand for Venstre