Sven Aage Laursen stod til at vinde Old Run på Borupvænget her til formiddag – men indenom kom Ib Frandsen med god hjælp fra hjælper Jacob Fihl

 

Old Run er et tiltag på Borupvænget for at få de ældre til at røre sig mere. Løbet er en pendant til Royal Run, Nordisk Run og hvad de ellers hedder alle de løb, der skyder op som paddehatte i disse år.

Man sammenlignede sig nok mest med Royal Run, for der var kongelig musik i højtalerne og medarbejderne var klædt med prinsessekroner og kåber.

Beboerne var iført behageligt tøj og klædt efter vejret, der da starten lød, klarede op efter en formiddag med masser af regn. Og humøret var højt.

I front fra start var Svend Aage Laursen – hans ben er slet ikke til at styre, og han har det bedst med at gå hurtig. Det så da også ud til at hans gode form, som bliver holdt ved lige med flere ugentlige cykelture på motionscykel, skulle styre ham til sejr. Ruten gik rundt om bygningen og undervejs var der pitstop med forfriskninger.

Omkring 30 ældre deltog ved arrangementet og en af dem var Else Ødum Haagensen, som har boet nogle år på Borupvænget efter en blodprop.

“Jeg kan desværre ikke gå længere, men da jeg var ung cyklede jeg hele Danmark rundt – jeg har været alle steder”, fortalte hun.

Hun skulle køre i kørestol med en god hjælper ved rattet. Hun trillede af sted og lå solidt i feltet hele vejen rundt. For hun var ikke med for at vinde.

“Jeg synes, det er i orden at der sker noget, og at de ansatte arrangerer sådan noget – ja men det er da prisværdigt”, siger hun.

Og for hende handler det om at være med.

“Tab og vind med samme sind”, er hendes motto.

En der blev slået på målstregen, var Sven Aage Laursen – godt nok blev han overhalet ved pitstop hvor der var myslibar og saftevand, men han tog teten igen tæt på opløbet. Men indenom kom Ib Frandsen med Jacob Fihl ved rore,t og han tog sejren. Men det rørte ikke Sven Aage.

“Det vigtigste er at holde sig i gang – også for hjernecellerne, og der sker heldigvis meget heroppe”, siger han.

Ib Frandsen var dog glad for sejren – eller måske var det mere hans hjælper Jacob Fihl.

“Vi blev overhalet undervejs af nogle damer, men det kunne vi ikke have siddende på os, vel Ib”, siger Jacob Fihl.

“Nej, det kan vi ikke have”, siger Ib.

“Så vi tog lige indenom i opløbet”.

Der var selvfølgelig medaljer til alle, der havde været med.

 

Bevæg dig for livet

Old Run er en del af Aktivitetsugen, der også på andre spændende aktiviteter, blandt andet onsdag, hvor plejecenteret får besøg af den lokale børnehave. Sammen starter de dagen med udendørs morgengymnastik, hvorefter der er arrangeret aktiviteter for børn og ældre, så alle får mulighed for at få gang i musklerne.

“Formålet er at forsøge at gøre det klart, at det er vigtigt at bevæge sig, så vi forsøger at få det ind så meget som muligt”, fortæller Inge Schultz-Knudsen ,der er aktivitetsmedarbejder og frivilligguide på Borupvænget.

Borupvænget har selv fundet på Old Run aktiviteten.

Jesper Jacobsen, der er projektleder i “Bevæg dig for livet” i Randers Kommune, nåede at kigge forbi.

“Det er fantastisk, når vi som visionskommune har nogle gode områdecentre, der viser initiativ til sådanne aktiviteter. Det er dejligt at se den energi borgerne og medarbejderne har, og det er jo det, der skal være drivkraften”, siger han.