Torsdag 5. september marcherer veteraner fra Randers Havn til Rådhustorvet, hvor de deltager i årets flagdag for veteraner. Det er 10. gang, at veteraner i hele landet bliver anerkendt for deres indsats

 

Veterandagen er en anerkendelse af alle veteraner i Danmark, som har været ude i et af verdens
brændpunkter for at gøre en forskel. Det gælder lige fra sygeplejersker til soldater, hjemmeværn til læger og hundeførere.

“Danmarks udsendte fortjener at blive fejret for deres store indsats ude i verden. Det er gennem deres udsendelser til kriser, konflikter, krige og katastrofer, at de gør en stor forskel for de tusindvis af mennesker, der lever under vanskelige forhold. Derfor indbyder vi alle veteraner til denne dag. Samtidig er det dagen, hvor vi også har et særligt blik for familien, som blev hjemme og ikke mindst børn, der må undvære en udsendt mor eller far,” siger borgmester Torben Hansen.

Derfor bliver der uddelt særlige børnemedaljer på flagdagen i anerkendelse af, hvor svært det er at undvære sin mor eller far, som er ude i et brændpunkt.

 

Programmet for dagen
“Jeg håber, at mange veteraner vil deltage og tage deres familie med,” siger Torben Hansen, der også har sendt en invitation ud gennem annoncer i pressen – der findes nemlig ikke en komplet oversigt over alle veteraner, som bor i Randers kommune. Det skyldes, at veteraner kan være fra både forsvaret, hjemmeværnet, politiet og en række andre organisationer.

Marchen på Flagdagen starter ved Mindestenen for Danmarks veteraner på Randers Havn klokken 15.40, hvor Marinehjemmeværnets Musikkorps spiller, mens der er fanekommando ved Hjemmeværnskompagni Hvidsten. Her bliver der også lagt en bårebuket. Marchen slutter på Rådhustorvet i Randers.

På Rådhustorvet spiller Politiorkestret, og der vil være taler og stilhed for de udsendte, der ikke vendte hjem. Borgmesteren byder også på en forfriskning i rådhuset. Klokken 17.20 er der faneborg og dernæst afmarch til Sct. Mortens Kirke, hvor der er æres- og mindehøjtidelighed. Og Veteran Caféen slutter af med en pølse, sodavand eller kaffe støttet af Randers FC.