Den traditionsrige Randers Revy har igen i år velkendte ansigter med på holdet, der kender hinanden på kryds og tværs fra de forskellige revyen rundt om i landet, og det går ikke stille for sig på scenen

af Pia Asvig Iversen, journalist

Tom Jensen og John Batz, Mette Marckmann og Lone Rødbroe er fire garvede og morsomme skuespillere, der efterhånden har stået på scenen i Pakhuset nogle gange – Lone Rødbroe er næsten fast inventar, og hun har da i år også taget opgaven med at være praktiske gris og højre hånd for instruktør Jeanne Boel.

I programmet står der, at man aldrig bliver trætte af at byde velkommen til revy i Pakhuset og det var da også en tilfreds restauratør Hans Christian Møller, der takkede publikum, og ikke mindst holdet på scenen, efter premiere torsdag.

Og der er godt gang i billetsalget, så det ser ud til at revyen er reddet til næste år. Ved redaktionens slutning var ni ud af 14 forestillinger allerede udsolgt.

Og er det så værd at gå efter de sidste billetter? – jo det skulle vi her på avisen mene. Der er i hvert fald fuld knald på samtlige numre

 

Man ved efterhånden, hvad man kan forvente

På premieredagen snakkede Din Avis med Lone Rødbroe, der i år igen er praktiske gris for instruktør Jeanne Boel – men hun står også på scenen.

“Jeg synes, det gik godt til forpremieren onsdag – der er altid lige lidt, der skal skæres til og så´n, men det synes jeg faktisk ikke i år. Jeanne (Boel red.) er skide go til at instruere og spille revy. Men i år har hun også sin revy i Sønderborg at tage sig af, så mange beslutninger er også taget i fællesskab af skuespillerne”, fortæller hun.

Hun synes at revyen har fundet en tone og et sprog, der er helt sit eget og publikum ved efterhånden hvad de kan forvente i Pakhuset, mener hun.

“Selvom vi har forskellige spillere år efter år, så holder det altid, når Jeanne Boel er instruktør – hun er garant for en god revy”, siger Lone Rødbroe.

Og hun er tilfreds med forpremieren.

“Og så var der et nummer om Randers , som vi ikke var sikre på ville gå ind – men den grinede folk meget af”, fortæller hun.

Og det ser ud til at også publikum har taget revyen til sig, som spiller for 12. gang i år.

Billetsalget går godt, og der er ni aftener, der er udsolgt. Det glæder Frank Nielsen, der står for PR og kommunikation omkring Randers Revyen.

“Selvom det går godt, kniber det altid i den første weekend, og det forstår jeg ikke helt. Det er svært at hente ind igen, når vi kommer længere hen. Så jeg vil da opfordre folk til at få bestilt billetter fra start”, siger han.

Billetter til revyen er med spisning, og der er ikke billetter kun til revy.

“Det er da noget, vi har snakket om før, men vi er lidt i tvivl om, hvor vi så skal sætte det publikum – skal de sidde forrest eller bagerst?”, spørger han.

Han glæder sig over at skuespillerne altid er i godt humør, og der er god energi på scenen – men også udenfor. Hele holdet af fire skuespillere og to musikere invaderer Pakhuset et par uger op til premieren, og det glæder restauratør Hans Christian Møller.

“Der bliver arbejdet hårdt, og vi er glade for at de indtager pakhuset og har så meget energi”, sagde han efter premieren.

Frank Nielsen glæder sig over at så mange skal opleve revyen, da revyen sidste år var hylende morsom – og det trækker jo altid folk til igen.

 

God energi

Og hvad så med i år? Er revyen hylende morsom – jo den er bestemt morsom og man sad ikke bagefter med en følelse af, at der var numre, der var overflødige – måske lige bortset fra “Kaffe” med Mette Marckmann om kaffedrikningen forførende kunst. Et nummer der nok mest var til for at de andre kunne nå at klæde om. Men dygtig det er hun.

Det var en bred vifte af aktuelle emner, der blev taget under kærlig behandling af skuespillerne – blandt andet sagen om Britta Nielsen, der fik en polka med på vejen for hendes frække visioner og penge, der blev flyttet rundt i en fart. Og så er der døtrene arv som de fik i små portioner – på et par millioner – Kassen blev tappet til fælden klappede! Et nummer der gik rent ind.

Nummeret er skrevet af Leif Maibom, der også selv har stået på scenen i Randers. Musikken var af HC Lumbye, og her var alle fire på scenen.

Borgerservice kan faktisk være en prøvelse for mange – man skal jo vise bevis for alt – og hvad gør man så, når man både skal hente kørekort og pas? – det forsøger Lone Rødbroe og Tom Jensen at give deres bud på – nummeret er skrevet af Lars Bisgaard og Rasmus Søndergaard.

For helvede Bjarne – ja for helvede Bjarne har du ikke forstået en skid af, hvad der foregår, spørger Tom Jensen John Batz, der ikke forstår sig på sexualitetens svære sprog – faktisk et rigtig godt nummer, hvor både Tom og John er hylende morsomme.

Mange ting er oppe i tiden – blandt andet de forskellige madvaner, der ændrer sig hastigt i disse tide – nogle spiser ikke kød, andre ikke gluten og andre igen skal pakkes ind i vat. Lone Rødbroe giver den som pædagog, der skal have børnene med på tur. Og børnene kunne lige så vel hedde Lotus Pind og Kamille Urt, i disse tider. et fantastisk nummer, der sætter alt på spidsen omkring vores veganer, vegetar, spelt og gluten trends.

Gør det så os til verdens lykkeligste folk? – Medlemmer af Dansk Folkeparti mener i hvert fald at grunden til at danskerne er forvist fra førstepladsen ene og alene skyldes én ting. Meget sjov, der sætter spot på DF.

Revyen har også sit helt eget bud på en piskunstner fra Nakskov.

Også Randers fik et nummer med. Hvad med betonklodserne til terrorbekæmpelse og hesten på Østervold?  hvad er kunst – jo det kunne jo være en kunst at sno sig og styre udenom eget ansvar og stadig tjene penge – det fik den tidligere borgmester, da at vide.

Og så var der krænkelsesmaskinen – landmænd på datingmarkedet og sikker betaling.

Til sidst fik den folkekære musiker Kim Larsen sin helt egen hyldest, som publikum nød og var begejstrede for.

Generelt blev der grinet godt og grundigt af dette års bud på en revy og også her fra avisen, skal der lyde en klar anbefaling.

Selvom avisens udsendte ikke er den store grinebider, ja så blev der altså taget ind og nydt i fulde drag.

 

Revyen spiller frem til 5. oktober.

 

Medvirkende: Lone Rødbroe, Mette Marckmann, John Batz og Tom Jensen.

Instruktion og koreograf: Jeanne Boel

Musik: Thomas Pakula, Lars Wagner

Scenografi: Klaus Kristiansen

 

Billetter kan bestilles på: Pakhuset.net