Foredrag for pårørende, højskolebesøg og naturoplevelser. Det er nogle af de ting, som Demensugen i Randers kan byde på hele næste uge – uge 38. Alle arrangementer er gratis

 

Randers Kommune ønsker som demensvenlig kommune at arbejde for, at ingen er alene med demens. Opmærksomhed på og viden om demens kan være med til at bygge bro og skabe fællesskaber, der kan medvirke til et bedre liv for mennesker med demens og deres pårørende. Derfor inviterer Randers Kommune i uge 38 til følgende arrangementer:

 

  • Optaktsarrangement på Håndværksmuseet
  • Brug Biblioteket
  • Foredrag “Hvordan drager man omsorg for mennesker med demens”
  • Naturhøjskole
  • Åbent Hus – Demenstilbuddet Borupvænget
  • Foredrag ved Vibeke Drewsen Bach “Kan man blomstre med demens?”
  • “Åbent Hus” på Huset Nyvang, Landsbyen Møllevang og i Terneparken
  • Søndagstur ved Gudenåen

 

Programmet er nu på gaden med en beskrivelse af de otte arrangementer, som alle interesserede kan deltage i. Der er muligheder for aktiviteter på alle hverdage i uge 38, og alle arrangementer er gratis. Til alle arrangementer vil der være værter til stede, som har viden om demens, og de vil sørge for, at alle får mulighed for nogle gode fælles oplevelser i trygge rammer.

 

Vigtigt og meningsfuldt

Demensalliancen i Randers består af Alzheimerforeningen, Ældre Sagen, Randers Bibliotek, Randers Naturcenter, Museum Østjylland og omsorgsområdet i Randers Kommune. Sammen arbejder de på at gøre lokalsamfundet i Randers mere demensvenligt.

“For Randers Bibliotek er det meget vigtigt og meningsfuldt at deltage i demensalliancen. Biblioteket tilbyder blandt andet kulturelle arrangementer, gode lytte- og læseoplevelser samt hjælp til IT til personer med demens og deres pårørende. I demensugen inviterer vi bl.a. til et foredrag med Vibeke Drewsen Bach, hvor hun byder på en ny måde at tænke om og forstå demens på, som giver ny inspiration til at leve med demens tæt inde på livet.” fortæller Birthe Hvid Iversen, teamkoordinator på Randers Bibliotek.

“Når ældre mennesker besøger os på Randers Naturcenter, ser vi tit, at gamle minder bliver vækket til live. Det kan være når bålet skal tændes, når vi oplever naturen sammen og særligt når vi besøger vores dyr. Derfor byder vi med glæde ind med et arrangement i Demensugen! Også I år indeholder vores arrangement fællessange, som flere af de ældre deltagere måske vil kunne kende,” fortæller Helle Marie Taastrøm, Centerleder på Randers Naturcenter.

 

Det fulde program er tilgængeligt på www.randers.dk/demensuge. Her kan man læse mere om aktiviteterne og se, hvilke der kræver tilmelding.