Spil Dansk er musiklivets festuge. Her i 2019 bliver musikken blandt andet bragt ud til uddannelsesintuitioner, skoler og plejehjem rundt om i Randers Kommune. Derudover bliver der en langt række offentlige Spil Dansk-arrangementer i perioden 24. oktober til 3. november

Hos Galleriet PM Kunst møder musikken og malerkunsten hinanden under overskriften ‘Hjemstavn’. Skt. Andreas Kirkes Pigekor synger sange som ‘I Danmark er jeg født’, ‘Lyse nætter’, ‘Se, nu stiger solen’ og mange andre hjemstavnssange. Galleriets ejer og billedkunstner Peter Møller færdiggør under koncerten et af sine værker fra serien ‘Hjemstavn’. Hele serien udstilles i galleriet.

På Regionshospitalet Randers bliver der sunget aftensang for patienterne på udvalgte afdelinger. Her er det Randers Egnsteaters Kor, der lader tonerne klinge på et sted, hvor behovet for oplevelser kan være stort og levende musik er en sjældenhed.

På Station K i Langå bliver der ‘Hit med Sangskriveren’, hvor unge med lyst og nysgerrighed på sangskrivning kan blive klogere på denne kunst. Arrangementet rummer både en solokoncert med rapperen Rune Rim og en efterfølgende artist talk for et dedikeret publikum.

En flok børn på Havndal Skole skal på lydkunst-skattejagt med komponisten Peter Jørgensen. I den forbindelse skal de selv optage, hvordan deres hverdag lyder og redigere optagelserne sammen til et unikt musikværk i samarbejde med komponisten. I den anden ende af aldersspektret spiller Randers Harmonikaklub traditionel dansk harmonikamusik og dansktop-sange på Områdecenter Borupvænget og i Kollektivhuset.

Blandt de offentlige arrangementer bliver der også en række koncerter på Værket og Turbinen, der i perioden har booket danske navne som Carl Emil Petersen, Folkeklubben, Søren Huus og Jonah BlackSmith. Du finder hele programmet på www.spildansk.dk/randers eller i kalenderen på detsker ved at søge på Spil Dansk.

Turbinen, Randers Bibliotek, Randers Kommune og Randers Eventsekretariat er lokale arrangører af Spil Dansk Ugen. Det sker i samarbejde med blandt andre lokale bands, musikkorps, -ensembler og -kor. Målet er blandt andet at skabe glæde og øge kendskabet til musik med dansk afsæt – herunder udfolde musikken i nye og anderledes rammer.

Spil Dansk er musiklivets festuge, der altid foregår i uge 44 – Randers har i år udvidet perioden, sådan at du kan deltage i Spil Dansk-arrangementer i dagene 24. oktober til 3. november. Siden 2001 har Spil Dansk været Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed af arrangementer