Den internationale sportsmand og verdens eneste indkasttræner i blandt andet Liverpool FC, Thomas Grønnemark, giver de kommende dage et indspark til lokale erhvervsfolk ved ABC Business Club

 

Thomas Grønnemark er indehaver af det længste indkast på en fodboldbane, tidligere bobslædekører, tidligere verdensmester i orienteringsløb og har skrevet bogen ”Doven Energi”. Det er med baggrund i den, at han nu skal holde flere foredrag for de inviterede og tilmeldte virksomheder, der i år deltager i Radio ABC´s Business Club.

Foredragsvirksomheden startede han tilbage i 2008.

“Jeg vil gerne dele min viden med folk i både den private og offentlige sektor. Både mine personlige erfaringer og oplevelser kan jeg tage med over i erhvervslivet”, fortæller han, da Din Avis møder ham før ABC Business Club.

“Ikke fordi folk skal gøre som mig, og så bliver alt godt. Men mere tænkt som en mulighed for at drage paralleller fra det alment menneskelige over i arbejdslivet”, siger han.

Han har efter sin sportskarriere taget kurser i psykologi og arbejdsmiljø og har derfor den helt rigtige ballast til at lære fra sig til netop dette segment.

I 2018 blev han ringet op af Jürgen Klopp fra Liverpool FC – han havde hørt om Thomas´ gode resultater som indkasttræner for FC Midtjylland – dem kunne Liverpool også godt bruge. Og siden har Thomas Grønnemark altså været indkasttræner i England – med stor succes, for Liverpool er krøbet op på anden pladsen over de hold i Europa, der har længst og bedt indkast. Nummer ét er FC Midtjylland.

 

Doven energi

Ved sine foredrag til ABC Business Club vil Thomas Grønnemark tage udgangspunkt i sin bog “Doven energi” og der er syv dogmer. Nummer fem er: Lad andre gøre arbejdet.

“Men det skal ikke forstås således, at man ikke selv skal lave noget, men mere at man skal få hjælp til sine opgaver”, fortæller Thomas Grønnemark.

“Men man skal forstå det således, at man skal tage imod den hjælp, man kan få for at opnå sit mål. Det har jeg gjort ved min verdensrekord i indkast. Jeg brugte kraftspring og hvordan gør man så lige det, når man aldrig har gået til gymnastik eller spring”, spørger Thomas med et glimt i øjet.

“Jo så kontakter man kvindelandstræneren i gymnastik og får hjælp”.

Og sådan skal man også kigge ud over sin egen næsetip i virksomheden – for måske ligger hjælpen et helt andet sted.

Det er meget brugt at tidligere sportsfolk coacher erhvervslivet i dag – at de tager viljestyrken med over i erhvervslivet og booster medarbejderne til at præstere mere.

“Men det er jo sådan i sportsverden at “no pain – no gain”. Det vil jeg godt gøre op med. For  noget af det vigtigste er altså også pauserne, og relationerne til kollegaerne”, siger Thomas Grønnemark.

Thomas tager mange gode ting fra sportsverden med til tilhørerne ved sine foredrag – blandt andet at man altid kan blive bedre og hvordan man kan opnå sine mål.

“Men jeg går bag om klicheerne. Selvfølgelig skal man lægge nogle timer i at nå sit mål, men det er også samme mekanisme, der går i gang som ved stress. Det skal vi væk fra – mine foredrag handler om arbejdsglæde”, siger han.

Selv i dag med verdens mærkeligste job – indkasttræner – sparrer han med toptrænere i flere klubber, for på den måde hele tiden at blive bedre. Også i sin foredragsvirksomhed træner han hele tiden på at blive bedre – han lærer mere om kropssprog, timing og indhold.

“Jeg har den holdning, at selvom jeg er god, kan jeg altid blive bedre – og selvom jeg er verdens bedste og eneste indkasttræner og sagtens kunne tillægge mig en attitude, at jeg ved bedst, så er der garanteret nogen, der er bedre end mig, og det suger jeg til mig”, siger Thomas Grønnemark.

“Og så holder jeg altid alle mine kanaler åbne for inspiration – alle steder hvor jeg rejser hen – det er i både kunst, kultur og arkitektur – eller folk på gaden og i naturen – alle steder kan du få inspiration. Og så er det meget vigtig at kigge ud over sin profession, når man arbejder i en virksomhed”, siger han.

Og så er dogmeprincip nummer syv i Doven energi, at tingene skal ske med et glimt i øjet.b