Nu kan lokale seniorer holde både kroppen og hjernen i form med en god gammel kending; bordtennis. Randers Bordtennis tilbyder nemlig fremover bordtennis til alle seniorer over 60 år i forbindelse med satsningen ’BAT60+’ fra DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union.

Lyt med da Bo Ørris fik en snak med Thomas Fisker fra Randers Bordtennis

Er du over 60 år? Vil du gerne styrke både krop og sind? Så er bordtennis måske lige noget for dig. Fremover tilbyder Randers Bordtennis bordtennis til alle lokale seniorer, uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten. Træningen er tilrettelagt og tilpasset +60ernes dagsrytme og livsstil, og sikrer plads til hyggeligt samvær før, under og efter træningen med bold og bat.

Batter på flere måder

Bordtennis sætter ikke bare konditionen på prøve, men påvirker og styrker også mange steder i hjernen, så der er masser af fordele ved at spille bordtennis.

”Du træner reaktionsevne og balance samt styrker musklerne. Bordtennis er derfor en velegnet mulighed for at få motioneret både fysikken og det mentale, når man har passeret de 60 år, og kroppen måske ikke længere kan holde til de mere fysisk betonede idrætter,” udtaler Thomas Fisker, Randers Bordtennis.

Alle kan således være med på tværs af form og ambitioner, da spillet kan varieres i tempo og intensitet. Det sociale vil være en stor del af spillet, og der vil blive taget godt i mod nye spillere, så du får lyst til at blive hængende og komme igen.

Seniorerne buldrer frem

Væksten blandt bordtennisspillere over 60 år her i landet lød på 12 procent fra 2014 til 2015, og den forventes at fortsætte i de kommende år.

”Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik viser nemlig, at der forventes komme over 100.000 flere i +60ere, og mange af disse oplever et paradigmeskifte i form af større krav og ønske om bedre fysisk formåen selv i en høj alder. Det kan bordtennis gøre for dem,” fortæller Gert Jørgensen, DGI Bordtennis.

”Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning. Det betyder dog ikke, at man ikke stadig kan få masser af sved på panden, konkurrence eller fællesskab,” fortsætter han.

Kom og prøv

Vil du prøve at spille bordtennis og være en del af det nye seniorhold i Randers Bordtennis, så mød op på Agerskellet 48, hvor der spilles hver Tirsdag fra kl. 9.30-13.00. Tilbuddet begynder den 1-10-2019 og kører indtil videre frem til 1-10 2020.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Thomas Fisker fra Randers Bordtennis på tlf. 28887677 eller sende ham en mail på e-mail hvor det er muligt at få yderligere oplysninger.

’Bat 60+’ er et samarbejdsprojekt mellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union. Målsætningen er at få flere ældre til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub. Initiativet henvender sig til både begyndere, øvede og konkurrencespillere.