Nu er der mulighed for at blive frivillig Gåvært og arrangere skønne fælles gåture for andre. Eller man kan gå med på en af de ture, der allerede er arrangeret i uge 41

 

Randers Kommune allierer sig med lokale ildsjæle for at kunne tilbyde et helt nyt motionstilbud i forbindelse med projektet ‘Bevæg dig for livet’.
“Det behøver ikke at være så kompliceret at få motion. Randers har så mange skønne oplevelser i naturen og byrummet. Eventyret ligger og venter lige uden for vores hoveddør. Men vi ved, at det for mange alligevel kan være svært at finde motivationen til at komme af sted. Derfor ønsker vi, at etablere en række gå-fællesskaber, der kan være med til at gøre det nemmere og sjovere at gå for motionens skyld,” siger Louise Høeg, der er formand for sundheds-, idræts-, og kulturudvalget.
Randers Kommune søger derfor i disse uger efter frivillige gåværter, der vil arrangere regelmæssige gåture for andre. Det være sig på ugentligt eller månedligt basis. Det kræver ikke noget særligt at blive Gåvært – udover lysten til at gå og gøre noget for andre. I den kommende tid vil der blive afholdt en række infomøder for interesserede gåværter. Nærmere information og mulighed for at tilmelde sig til infomøderne findes på hjemmesiden www.bevægdigranders.dk.

Gå med i uge 41
Efterspørgslen på gåværter sker sideløbende med at Randers for første gang er en del af motionseventen ‘We Walk’. Mere end 200 steder i Danmark vil der i løbet af ugen blive arrangeret fælles gåture, så alle nemt kan finde nogen til at gå en hyggelig tur med. I Randers er der på nuværende tidspunkt planlagt syv forskellige gåture i løbet af ugen. Oplev eksempelvis vores skønne middelalderby, Gudenåen, Oust Mølle, Læsten Bakker og Nordre Fælled.
“Alle kan være med. Vi kommer til at gå i et stille og roligt tempo, ” lover projektleder for ‘Bevæg dig for livet’ i Randers, Jesper Jakobsen.
Sammen med blandt andre DGI Østjylland, Randers Sundhedscenter, Bysekretariatet i Randers Nordby, Landsbyklyngerne, Marienborgvej Aktivitetscenter og Dronningborg aktivitetscenter arbejder projektlederen med at få etableret nye gå-fællesskaber i Randers.
“Der tegner sig en fantastisk opbakning, når det handler om at arrangere projektets første gåture i forbindelse med ‘We Walk’ i uge 41. Jeg tror derfor på, at vi har fat i noget helt rigtigt her. Gå-fællesskaber vækker glæde og skaber gode oplevelser, og så er de også både mentalt og fysisk sundhedsfremmende. Derfor håber jeg også at rigtig mange vil gå med,” siger Jesper Jakobsen.

 

På hjemmesiden www.bevægdigranders.dk kan man læse mere om de enkelte gåture i uge 41.

We Walk arrangeres på landsplan af ‘Bevæg dig for livet – løb og gang’, der er et samarbejde mellem DGI, DIF – Danmarks IdrætsForbund, Dansk Atletik og de 15 visionskommuner under ‘Bevæg dig for livet’.