Jeg vil hermed komme med en stor opfordring til den randrusianske embedsmænd og politikere om at tænke sig meget grundigt om inden de beslutter sig for at tilslutte Visit Randers til den gigant Visit Århus.

 

Det vil være helt bombesikkert, at Randers vil drukne i det store apparat som Visit Århus vil blive. (skulle det blive aktuelt med en tilslutning, hvorfor så ikke kalde det Visit Østjylland).

 

Jeg er helt sikker på, at den besparelse Randers Kommune vil få ved at lukke Visit Randers, ca. 2,8 mill, kroner hurtigt ædes op af gebyrer til Århus for at være med.

 

I en del år har jeg omdelt Visit Randers publikationer, bl a i Århus området. Her er jeg adskillige gange blevet mødt med spørgsmålet –”hvor ligger Randers?”. Det tegner i hvert fald ikke godt for Randers’ fremtid i et nyt stort samarbejde.

Turistbureauet i Århus ligger på anden sal i Dokk 1 og her er der ikke almindelig adgang for publikum; i stedet må turisterne betjene sig ved ca 25 Touch skærme rundt omkring i byen. Dog er der i sommerhalvåret en medarbejder i Infohuse ved banegården og Store Torv.

Jeg tror nu ikke Visit Århus på disse steder og skærme vil komme til at sende ret mange turister i retning af Randers.

 

Af erfaring ved jeg at mange udenlandske turister meget gerne vil have en brochure/folder i hånden. Som de kan læse i fred og ro på hotellet eller campingvognen. Specielt vore tyske gæster vil gerne have papir et person løsningen. De er ikke så langt fremme med skærmløsninger.

 

Jeg håber stadigvæk, at vore politikere vil tænke sig godt og grundigt om inden de skal beslutte sig.

 

Desværre håber jeg ikke rygterne taler sandt omkring, at vor borgmester, som er formand for de østjyske borgmestres forening, allerede har lovet sine kolleger, at Randers er med. Det samme gælder vor kommunaldirektør, som ligeledes er formand for de samme kommuners sammenslutning, også har lovet kollegerne at Randers er med.

 

Kære politikere – Tænk jer nu rigtig godt om inden i nedlægger ”Randers”.

 

Jørgen Schmidt

Mimersvej 46

8920 Randers NV