Nostalgi og god lyd på vinyl i Underværket samler gamle 68’ere og helt unge musiknørder. Og på lørdag er det tid at komme af sted igen

 

Lørdag 2. november 2019 fyldes gaden i Underværket med stande, der bugner med lp’er, cd’er, singler i alle prisklasser.

”Du kan få plader fra fem kroner og til flere tusinde,” siger medarrangør Lars Madsen, der selv har store forventninger til at gøre et godt kup på trods af, at han allerede har en samling på 20-30.000 lp’er derhjemme.

På plademesser bliver der handlet og pruttet om priserne. Det er en stor del af atmosfæren, når man går på jagt efter en særlig lp:

”Jeg har en næsten komplet Birthe Kjær-samling, men mangler stadig en juleplade,” fortæller Rudi Daugsch, der sammen med Lars Madsen siden begyndelsen af ’80’erne har stået bag et hav af plademesser under navnet ’Vinylens Venner i Favrskov’.

Det hele startede i Nørre Galten og har spredt sig til byer over hele landet, til Sverige, Tyskland og Holland.

”Det er stemningen på messerne, man bliver bidt af,” siger han.

Og de to pladeentusiaster glæder sig over, at messegæsterne de seneste år er blevet yngre og yngre.

Nostalgi, kulturarv og autentisk lyd er blevet et fælles samlingspunkt for gamle 68’er og nutidens unge musiknørder, kan Lars Madsen bevidne:

”James Last in Scandinavia – har du den? Spurgte en helt ung hiphopper på en messe i Aalborg! De unge ved, hvad de vil have og bruger den gamle lyd, når de skal sample ny musik,” lyder det fra Lars Madsen.

Pladebørsen 2. november åbner kl. 10 for seks timers vinylshopping, hvor man kan møde flere farverige stadeholdere, for eksempel er én kendt for at have sine dyreste pladeeksemplarer udstillet i en låst metalboks, en anden for altid at have spændende tyske lp’er til salg.

Det er gratis at gå på shopping blandt vinylerne.