Skoler, erhvervsskoler og gymnasier fraråder unge at optage kviklån, dette er blevet en del af undervisningen. Sådanne lån kan føre unge mennesker ud i gæld, som de må slås med resten af livet. Derfor er det med stor bekymring, at forligspartierne De Konservative, Radikale Venstre, Socialdemokraterne, SF og DF optager, hvad jeg vil kalde et kviklån, nemlig en skatteforhøjelse på 120 mio. kr. mod at betale en strafafgift på 17 millioner. Dette giver en rente på ca. 14%, da man kun får 103 mio. kr. ud af skatteforhøjelsen.

Fremover vil jeg kalde forligspartierne for “kviklånsbanden”, idet jeg vil have, at  de unge mennesker i Randers skal forstå, at den måde, som “kviklånsbanden” styrer Randers på, ikke er den rigtige.

Skattestigningen vil belaste alle i fremtiden, da Randers Kommune hurtigt vænner sig til at bruge flere penge.

Byrådsmedlem for Radikale Venstre, Mogens Nyholm, forsvarer i et læserbrev i Amtsavisen fredag 15. november, “kviklånsbandens”  skatteforhøjelse på 120 mio. kr., men han glemmer at forklare, hvem det går hårdest ud over i Randers Kommune, nemlig dem med de laveste indkomster såsom pensionister, kontanthjælpsmodtagere, enlige med børn og andre familier med små rådighedsbeløb.

Det er ganske rigtigt, at Venstre, i stedet for skatteforhøjelser, hellere vil spare. Det mener Venstre er den sundeste indstilling at give byens borgere, at hvis man kan, så klarer man sig med det, man har.

Dette gælder også Randers Kommune.

Det er også rigtigt, at Venstre i Randers Kommune vil renovere Dronningborg Hallen, vil undgå at nedlægge Dronningborg og Kristrup plejehjem, og vil sørge for, at der er penge til at renovere og vedligeholde skoler og skoletoiletter. Det er også rigtigt, at Venstre vil bruge betydelige midler til en ekstra broforbindelse og til en fremkommelighedspulje til cykelstier og færre trafikpropper.

I mit læserbrev 11. november påpegede jeg, at der ikke var noget perspektiv i årets budgetforlig. Forskellen på “kviklånsbanden” og hvad Venstre ønsker er mange. Venstre tænker fremad med broforbindelse og fremkommelighedspulje mv., mens “kviklånsbanden” ikke har perspektiver for fremtiden.

Jeg forstår, at Mogens Nyholm har en uddannelse som Cand. oecon, og derfor så jeg frem til at læse hans indlæg og specielt, når han skriver, at han ville give en realøkonomisk viden om Venstres ideer og ønsker for de kommende 4 år.

Jeg blev slemt skuffet over at læse hans læserbrev, idet det ikke gav en komplet viden men alene nogle løse tanker uden perspektiv.

Til slut vil jeg nævne, at Mogens Nyholm på vegne af “kviklånsbanden” fremførte, at de ældre forsat kan gives rengøring hver 14. dag, det forstår jeg er Mogens Nyholms store sejr. Men han glemmer at fortælle, om man skal visiteres til denne rengøring, eller det bare er noget alle ældre kan få.

 

Chr. Møller Nielsen, medlem af Venstre
Jyllandsgade 5A
8900 Randers C