Ved havnen i det gamle Adolph Anders Eftf. er håndværkerne og indehaverne af Randers nye Street Food i fuld gang med at etablere boder. Planen siger det skal stå færdig 7. februar

Street Food er skudt op som paddehatte rundt om i landet – men også mange er lukket igen. Men i Randers tror de på, det kan lykkes.

Først og fremmest er det et Street Food marked, som de seks folk bag har tænkt sig at starte ud med. Senere hen kan der blive tale om selskabslokaler og udendørs bespisning.

“Og så er der jo også grobund for at dette sted også bliver til take-away – jeg kan forstille mig at håndværkerne kan komme forbi til frokost og hente deres frokost”, lyder det fra Dorthe Bjørn, der er en af folkene bag Randers´ Street Food. Sammen med Mike Pabst står hun bag Café Jens Otto, Restaurant Det Gamle Apothek, Restaurant Sejlklubben og Slotspladsens Is og Kaffebar Madame Blå.  De to er gået sammen med fire andre Nicolai Michaelsen og Heine Kjær, Frank Skov og Jesper Aggerholm om Randers´ første Street Food.

Dorthe Bjørn viser rundt i bygningen der indeholder en mindre hal samt kontorfaciliteter. Her tænker hun der kan være selskabslokale, hvor man så tilkøber Street coins, som kan konverteres til mad i gaden.

“Vi kunne byde indenfor til at man kan holde møder her og så blive bespist fra Street Food. Det er en god kombination, mener jeg”.

Derudover vil der være borde og bænke i hallen, hvor folk kan spise, samt en bar.

“Og om sommeren kan vi doble op på besøgende ved at der bliver mulighed for at spise udendørs, for vi har hele arealet mellem bygningen og kajkanten. Og sikke en udsigt”, siger hun og peger ud over vandet og over mod Tronholmen.

Indenfor er håndværkerne i gang med at bygge de to sidste boder op. Det bliver nemlig fastinstallerede boder der bygges op i træ og ikke containere som man se i for eksempel Aarhus.

Rent størrelsesmæssigt læner vi os meget op af Fredericia, men de ligger inde i byen – det mener jeg så ikke er den ideelle placering – nej vi er glade for at vi ligger ved vandet”, siger Dorthe Bjørn.

De seks personer bag Street Food har været rundt i Jylland for at besøge andre Street Food steder for at se hvordan man kunne indrette sig i Randers – og ikke mindst hvilken mad, der skal tilbydes.

“Vi vil rigtig gerne have vietnamesisk og mexicansk og noget thaimad. I Fredericia har de også en dessert bar og en pandekagebod. Det kunne også være en mulighed”, siger Dorthe Bjørn.

Lige nu er der kommet lidt over 100 ansøgninger ind om en bodplads. Men efter at prisen på 13.000 kroner er meldt ud, tror hun at dette tal bliver reduceret væsentligt.

“Det kan måske lyde af meget, men vi vil gerne være seriøse omkring det her. Og det skal ikke være burgerbarer og pommesfrites. Der skal være noget at gå efter”, mener hun.

Indenfor de næste dage vil folkene bag begynde at holde samtaler med ansøgerne, og derefter beslutte sig for hvem der kan få lov til at have en bod.

“Det er jo ikke ligesom at have en bod på torvet – der skal mere til og man må godt være seriøse. Men der skal langes noget mad over disken, da vi mener at priserne skal ligge på mellem 55 og 75 kroner for et måltid mad. Men vi vil gerne at man kan få et måltid for 55 kroner”, siger hun.

Der er plads til 150 spisende indenfor og om sommeren ligeså mange udendørs, hvor man kan gå direkte fra bygningen. Og så bliver der åbnet direkte fra baren og ud mod vandet

“Og så skal vi have endnu en handicaprampe foran bygningen – det siger loven, så der er god mulighed for handicappede også at få adgang”, fortæller Dorthe Bjørn.

 

Hyggelig stemning

Hun er overbevist om at Randers kan bære at huse et Street Food marked.

“Alene ud fra beliggenheden mener jeg at det vil kunne løbe rundt. Nogle er lukket ja men de har ligget inde i byerne. Jeg tror automatisk at folk vil søge herned og med otte boder er der nok at vælge imellem. For det skal også være så folk hernede kan overleve”.

I Aarhus er der endnu flere boder, men Dorthe Bjørn mener ikke, at Rander vil kunne trække mere end otte boder, hvis det skal kunne løbe rundt.

Når håndværkerne er færdige med at opbygge de forskellige boder rykker indehaverne af boderne ind og skal selv indrette deres boder med komfur, friture og håndvaske samt diske.

Folkene bag har næsten udelukkende fået positive bemærkninger til Street Food og det gør Dorthe fortrøstningsfuld. Og det er også på den baggrund at hun tror på det kan løbe rundt i Randers.

“Vi skal bare sørge for at gøre det hyggeligt. Der var heller ingen der troede på at vi kunne få Café Jens Otto til at løbe rundt. Men det kan man jo se vi kan – vi har bare sørget for at gøre det hyggeligt, så folk kan lide at komme – det er som at søsætte et skib, og så se hvad der sker. Og så er vi jo med til at tage byen til vandet, som kommunen jo gerne vil arbejde hen imod”, siger hun.

Det er planen at Street Food skal være åbent fra 11.30-20.00 og nogen dage til 21.00.

Folkene bag vil gerne have effekter af den maritime slags til at udsmykke stedet med – ligesom Mike og Dorthe efterlyste effekter, da de åbnede det gamle Apothek. Og at de er gode til at skabe stemninger, kan alle, der bare har stukket hovedet ind i Café Jens Otto snakke med om.