Som det eneste sted i Danmark får Randers til sommer besøg af legendariske Pink Floyd musikere

 

Til sommer kan Værket i Randers præsentere Nick Mason, der var trommeslager og grundlægger af det legendariske, britiske progressive rock-band Pink Floyd, som eneste venue i Danmark. Nick Mason optræder intimt for 1.000 mennesker, når han sammen med sit band af dygtige musikere dykker ned i det tidlige, psykedeliske Pink Floyd fra de to første albums.

I 1963 mødte 19-årige Nick Mason den 20-årige Roger Waters på en arkitektskole i London, og sammen lagde de kimen til det, der skulle blive et af musikhistoriens største og mest indflydelsesrige progressive rockbands nogensinde – Pink Floyd.

I 2020 samler Pink Floyd-grundlæggeren Nick Mason et stjernehold af musikere – med blandt andre Pink Floyd- og David Gilmour-bassist Guy Pratt og Spandau Ballets Gary Kemp på guitar – og tager til Randers som eneste sted i landet, hvor de genopliver det psykedeliske Pink Floyd fra perioden 1967-1972.

Den psykedeliske Syd Barrett-æra
’Nick Mason’s Saucerful of Secrets’ er et dyk ned i udgivelser som ’The Piper at the Gates of Dawn’ og ’A Saucerful of Secrets’ og en rundtur i det syrede bagkatalog fra dengang, hvor ikoniske Syd Barrett var den kreative kraft bag sangskrivningen. Det betyder også genhør med singler som ’Arnold Layne’ og ’See Emily Play’, som David Bowie i øvrigt lånte, da han udgav sin egen version af nummeret på 1973’s ’Pin-Ups’-album.

”Vi glæder os til at få besøg af et så ikonisk navn i verdens rockhistorie som Pink Floyds Nick Mason. Personligt er jeg også glad for, at vi får lov at nyde Syd Barrett-æraens Pink Floyd. Det bliver stort at få numre som ’See Emily Play’, ’Interstellar Overdrive’ og ’Set the Controls for the Heart of the Sun’ live. De numre var skelsættende for den britiske psykedeliske pop-rock tilbage i slut 60’erne,” siger Mikael Qvist Rørsted, musik- og teaterchef på Værket.

”Det er et stort stykke af musikhistorien, der finder vej ind på Store Sals scene til juni.”

Pink Floyds hjerterytme
Pink Floyd-bassisten Guy Pratt har døbt Nick Mason ’Pink Floyds hjerterytme’. Og Mason var manden, der satte den rytmiske kurs for et band, der har inspireret progressive- og psykedeliske rockbands siden dannelsen, og stadig gør det den dag i dag. Et band, der ændrede musikhistorien for altid med konceptalbums som ’Dark Side of the Moon’, ’Animals’, ’Wish You Were Here’ og selvfølgelig ’The Wall’.

Publikum kan se frem til en autentisk Pink Floyd-oplevelse med Nick Mason’s Saucerful of Secrets.
”Vi er ikke australske Roger Waters. Eller indonesiske David Gilmour. Vi er Nick Mason’s Saucerful of Secrets!” har Nick Mason selv proklameret ved flere lejligheder.

Og der er intet kopivare over showet. Tværtimod er det med rigtige bandmedlemmer og et genbesøg til de knap så lyttede sange fra de tidlige år fra et af historiens største bands.

 

 

Nick Mason’s Saucerful of Secrets
Fredag 5. juni 2020 | Store Sal kl. 20.00
Eneste koncert i Danmark i 2020.
Billetsalget er gået i gang.
Arrangør: Værket