Igen i år er Fodboldlinjen Randers blevet indstillet til Danskernes Idrætspris, og igen i år er Fodboldlinjen udtaget til afstemning om at gå videre til finalen

 

Igen i år er det Rikke Drejer, et af fodboldbørnenes forælder, der har indstillet Fodboldlinjen til prisen. Nu er linjen et af tre østjyske projekter, der kan stemmes på om at komme i finalen og med i kampen om 100.000 kr.

”Det er da kæmpestort for Randers – sikke et brand det er for byen. Det er fantastisk, at vi endnu engang kan sætte vores dejlige by Randers på Danmarkskortet med så fint og flot et initiativ.” skriver Rikke Drejer i en udtalelse.

”Vi har brug for alle de stemmer, vi overhovedet kan få for at kunne komme i finalen – så jeg opfordrer alle borgere i Randers til at stemme på Fodboldlinjen.” fortsætter hun.

 

Juniorleder

Fodboldlinjen har over 10 år vokset sig til Nordens største fodboldlinje med 500 elever fra 5-9 klasse – både drenge og piger – fordelt på 14 folkeskoler, som er til morgentræning fra 6.15-7.45 en gang om ugen på et af de 12 anlæg som anvendes. Der er nu 16 trænere og fem undervisere.

Eleverne undervises desuden i sund kost, skadeforebyggelse, sociale fællesskaber og får forskellige kompetencer igennem forskellige øvelser og gruppesamarbejde.

Fra 8. og 9. klasse kan eleverne tage en juniorlederuddannelse, som er lavet i samarbejde med fodboldklubberne i Randers, ungdomsuddannelsen HHX og Tradium Randers. Formålet med uddannelsen er, at eleverne bliver aktive ledere i fodboldklubbernes ungdomsafdelinger. Eleverne bliver blandet andet undervist efter det koncept der hedder ”Opbyg din egen klub”, hvor eleverne lærer om missioner, visioner, nytænkning, innovation, økonomi, ansættelse af trænere, sociale fællesskaber og forældresamarbejde. Eleverne afslutter uddannelse med en eksamen.

Vinderen af Danskernes Idrætspris afsløres i DR’s show SPORT 2019, 4. januar 2020.

 

 

Der kan stemmes her:

https://danskernesidraetspris.dk/stem/region/P4+%C3%98stjylland