Christian Wrang – 28 år og fra Stevnstrup beder om din hjælp til at komme på vildmarkstur i Norge og Sverige med Fjällräven Polar 2020 – han er tidligere tophåndboldspiller i Randers HH og fit for fight

 

Han fik et jagttegn i fødselsdagsgave for to år siden af kæresten Maria – han elsker at tage på fisketure og sidde i naturen, og så elsker han det kolde klima, og tanken om en norsk vildmarkstur med hundeslæde står lige nu øverst på ønskelisten.

“Jeg har tænkt over det et par år, at det kunne jeg vildt godt tænke mig. Sidste år missede jeg tilmeldingen, men i år skal det være, selvom vi har en lille søn på ti måneder”, fortæller Christian Wrang.

Han fortæller, at han aldrig har været på den der næsten obligatoriske backpackertur som mange unge har været på – han prioriterede håndbolden.

“Jeg spillede i Randers HH, da vi rykkede op i både 3., 2. og 1. division,  også da jeg begyndte at læse idræt på Aalborg Universitet. Jeg stoppede da jeg begyndte på min ph.d, da jeg ikke kunne få mit skema til at hænge sammen med at træne fire-fem gange om ugen og så læse”, fortæller han.

Han har altid prioriteret håndbolden, og kom aldrig på den ungdomsrejse som de fleste tage på i dag – derfor mangler han også netop den tur, der skal give ham den helt store oplevelse.

Han er vant til at være ude i naturen – har været på fire dages cykeltur Samsø rundt med Maria og overnattede i shelter på kanotur på Gudenå fra Silkeborg til Randers sammen med kammeraterne. Men den helt store oplevelse lader vente på sig.

“Jeg vil vildt gerne af sted”, siger han.

Turen starter i Norge og slutter i det svenske Lapland nord for polarcirklen – 300 kilometer – hundeslæde og fuldt udstyret med Fjällräven udstyr.

“Firmaet skal teste deres udstyr – jeg synes også, de er de bedste på markedet og jeg har flere af deres produkter”, siger Christian.

Han har ikke noget imod at være levende reklamesøjle for firmaet, men glæder sig bare til at prøve at være ude i den barske natur i fem dage.

 

Fremtidig drøm

“Jeg har hørt det skulle være hårdt. For ikke alene skal du tage vare på dig selv, men du skal også passe på hundene, og så mener jeg, at jeg kan lære meget ved at opholde mig i det arktiske klima,” siger han.

Hans og kærestens drøm er, at de, når sønnen Aske bliver lidt større, alle kan tage den samme tur sammen.

“Derfor vil det også være ideelt for mig at komme af sted nu, så jeg har prøvet det, når vi vælger at tage af sted”, siger han.

Han glæder sig dels til naturen, klimaet og rejsen men også til at møde andre kulturer.

“Der skal jo folk med fra hele verden, så bare alene det at være tæt sammen med andre kulturer i flere dage, glæder jeg mig til. Det har jeg ikke prøvet før”, fortæller han.

“Det vil give mig et helt andet perspektiv på livet, tror jeg”.

Fjällräven vil undervejs tage billeder af turen men deltagerne er også velkomne til selv at skyde løs med kameraet. Selv kan han ikke opdatere på de sociale medier, da der ikke vil være mobildækning store dele af turen. Men han har lovet at fortælle om turen her i Din Avis, når han engang kommer hjem.

Men hvorfor så lige stemme på Christian, ud over at han er fra Randers?

“Jeg skiller mig ud fordi dette vil være den største rejseoplevelse i mit liv. Og så er jeg fysisk stærk og jeg er vant til udendørs livet”, pointerer han.

Han synes da også at Danmark er et flot land, men at prøve det arktiske klima, vil for ham være den ultimative oplevelse.

“Bare alene kulden og de åbne vidder – jeg vil glæde mig helt vildt. Og hvis man havde sådan en udsigt behøvede man jo ikke fjernsyn”, siger han og smiler.

“Det her bliver mit rejseeventyr”.

Der kan stemmes frem til 12. december

 

Man kan stemme på Christian på: https://polar.fjallraven.com/contestant/?id=8004&backpage=2&order=popular&region=2&fbclid=IwAR3xyEi5V8rTEe7AH-egouKHLqGJGReygqGYbk-bc69bohUwXlt6vs_Q8U4