Skatteminister Morten Bødskov (S) var mandag forbi Skatte- og Gældsstyrelsen på Toldbodgade, og han er glad for, at der nu kan rettes op på tidligere års fejl. Og der er håb i Randers om flere medarbejdere

 

Besøget bestod af en rundvisning i huset med drøftelser undervejs om det arbejde, der foregår med at få genoprettet gældsinddrivelsen hhv. det arbejde, der foregår med skatte- og momssnyd blandt små virksomheder.

“Jeg får utroligt meget ud af sådan et besøg, for det giver mig mulighed for at få et detaljeret billede af det arbejde, vores mange dygtige skattemedarbejdere udfører. Jeg er virkelig imponeret over det faglige niveau og den dedikation, som medarbejderne har”, sagde skatteminister Morten Bødskov.

“Det virkede bestemt som om, medarbejderne trives her i Randers i lokalerne i Toldbodgade, og det er vigtigt, for det er jo et ekstremt vigtigt arbejde, de varetager. Derfor skal arbejdsforholdene selvfølgelig være i orden. Det var jeg glad for at se også var tilfældet, og at der var en god stemning i bygningen”, sagde han endvidere, men indrømmer at der er et stykke vej endnu, før genopretningen er total.

“Vi er ikke i mål endnu med genopretningen af skattevæsnet, og det er en opgave, der kommer til at tage mange år. Men vi tager det skridt for skridt, og regeringen har derfor afsat 1,7 milliarder til skattevæsnet i 2020. Det er en meget stor økonomisk indsprøjtning til skattevæsnet, men det er nødvendigt, hvis vi fortsat skal sikre de ca. 1000 milliarder kroner, som skattevæsnet samlet set opkræver. Det er hele fundamentet for vores velfærdssamfund, der er på spil”, siger Morten Bødskov.

Borgmester Torben Hansen og Malte Larsen, Folketingsmedlem for Socialdemokraterne fra Randers var med på besøget og Malte Larsen glæder sig over, at det er gået over alt forventning med at åbne styrelsen her i Randers.

“Jeg er glad for, at vi her i Randers er med til en genopretning af Skat efter 18 års nedsabling”, siger Malte Larsen.

“Og så har det været nemt at rekruttere de 150 ansatte her til Randers, og jeg håber med den nye finanslov, at vi kan få endnu flere arbejdspladser til byen”, siger han.

Den netop vedtagne Finanslov afsætter økonomi til at tilføre Skat og Gældsstyrelsen endnu 250 arbejdspladser og håbet er, at Randers får fingre i nogle af dem.

“Lige nu sidder der 150 medarbejdere i Toldbodgade, og der er plads til endnu 50. Så mit håb er – at vi kan få fyldt op her i byen”, siger han.

Han påpeger, at det er nemt for folk at komme til og fra byen og at medarbejderne trives i bygningen.

“Jeg tror helt sikkert på, at det er realistisk og det vil både jeg og Torben Hansen arbejde hen imod”.

Gældsstyrelsen er lokaliseret i Middelfart, Tønder, Grenå, Thisted, Randers, Roskilde og Ringkøbing. Og disse byer vil også arbejde på at få flere arbejdspladser netop der. Så der skal kæmpes for sagen, mener Malte Larsen.