Vil du gerne ud og gå en tur, men har svært ved at komme af sted alene? Eller vil du bare gerne møde nye mennesker? ‘Bevæg dig for Livet – Randers’ er klar med de første gåhold og der er gåtur igen på lørdag og flere gange hen over vinteren og det kommende forår

 

Interessen for at blive frivillig gåvært i Randers Kommune er stor. 45 borgere mødte op, da der var infomøder for nylig. Omkring en fjerdedel af de fremmødte er nu klar til at invitere sine medborgere ud på tur rundt om i kommunen.

Det er i første omgang blevet til 10 faste ugentlige ture rundt om i kommunen, hvor man helt uforpligtigende kan møde op for at være med i fællesskabet fra gang til gang. Derudover er der nogle aktuelle ture på bestemte datoer allerede her i december.

En gruppe som kalder sig Women Walk inviterer alle friske kvinder med på gåtur i Harridslev og omegn. Det er en god time med gang og små øvelser tre torsdage op til jul, 5., 12. og 19. december.
Vil man gerne opleve nye sider af Randers Midtby, så skal man tage med på lørdag, når den frivillige gåvært, Bent Fenger Jensen, tager alle interesserede med for at opleve smutveje, stier og baggårde. Det foregår lørdag 7. december kl. 13.

“Jeg har løbet meget gennem livet, men nu da jeg er blevet 70 år, er tempoet sat lidt ned – og så er jeg begyndt at gå meget. Da jeg blev præsenteret for dette projekt, tænkte jeg, at det kunne være hyggeligt, at gå sammen med nogen. Og så er det sjovt at være med til at give andre en god oplevelse, ” fortæller Bent Fenger Jensen, der regner med at arrangere flere fælles gåture i fremtiden.

 

Bliv gåvært
De nye gåhold er en del af kommunens projekt ‘Bevæg dig for livet – Randers’, der har til formål at få flere til at bevæge sig gennem blandt andet nye fællesskaber. For at målet skal lykkedes kræver det samarbejde på flere fronter med både foreninger og frivillige.
“Netop derfor er det også skønt at se det store engagement, som de frivillige gåværter lægger for dagen. Og jeg håber, at vi med de nye gåhold kan få motiveret flere borgere til bevægelse i gode fællesskaber, ” siger Louise Høeg, der er formand for Sundheds-, idræts- og kulturudvalget.
På hjemmesiden www.bevægdigranders.dk kan man læse mere om de forskellige gåhold. Ligesom man kan finder informationer om andre tilbud fra ‘Bevæg dig for livet – Randers’.

Skulle du selv være interesseret i at være gåvært og arrangere ture for andre, er det stadig en mulighed.
“Selv om vi er i god dialog med mange frivillige om at oprette flere gåhold i løbet af vinteren og foråret, så skal man være meget velkommen til at kontakte os, hvis man har en god ide til et gåhold eller en anden bevægelsesaktivitet, ” siger projektleder Jesper Jakobsen.
Bevæg dig for livet er et samarbejde med 20 danske kommuner – herunder Randers, Danmarks Idrætsforbund og DGI. På landsplan er projektet støttet af TrygFonden og Nordea-fonden.

________________________________________________________________________________________________________

På lørdag er der en gåtur på fire kilometer rundt om i Randers midtby. Interesserede kan møde op foran biografen kl. 13. – turen varer mellem +en og to timer alt afhængig hvor hurtig folk bevæger sig og hvor mange der deltager. Turen går indenfor city-ringen, hvor steder man ellers ikke troede fandtes kan opleves. Der er trapper og brosten undervejs.