For at imødekomme den stigende efterspørgsel efter varme hænder i sundhedsvæsenet nu og i fremtiden optager den nye SOSU-hjælperuddannelse nu sine første studerende, efter at Randers Byråd vedtog projektet i den 9. september.

“Vi er rigtig glade for den store interesse, der har været for uddannelsen. Det viser, at vi har en masse borgere, som ser værdien i at vælge en karriere, hvor de gør en stor forskel for rigtig mange mennesker. Det er positivt, at vi med samme initiativ finder plads til ledige på arbejdsmarkedet samtidig med, at vi sikrer flere varme hænder,” fortæller Ellen Petersen, formand for Beskæftigelsesudvalget i Randers, i en pressemeddelelse.

Mandag den 9. december fik de første kandidater meddelelsen om, at de er optaget på SOSU-hjælperuddannelsen og kan starte i grundforløb til januar. Efter 14 måneder skiftevist på skolebænken og i elevpraktik kan de kalde sig social- og sundhedshjælpere. De kommer fra et indledende uddannelsesmodul, og de vil blive tilbudt voksenlæringstilskud under hele forløbet.