På Randers EgnsTeater kan man i øjeblikket opleve selve grundfortællingen bag julen i form af Sigurd Barretts musical ”Juleevangeliet the musical”. Og den oplevelse er der mange, der har lyst til. Faktisk så mange, at det har været nødvendigt at åbne ekstra forestillinger, fortæller en glad teaterleder

 

”Vi har aldrig solgt så mange billetter til en af vores juleforestillinger før. Indtil videre har flere end 6000 købt billetter, der har været mange udsolgte forestillinger, og der er stadig godt gang i billetsalget,” siger Peter Westphael, der godt tør gætte på, hvorfor årets store juleforestilling har lokket flere folk til billetlugen end sædvanligt.

”Jeg tror, det er, fordi Juleevangeliet er en historie, alle kender og har et forhold til. Og så er der ingen tvivl om, at Sigurd Barretts navn også hjælper. Han har et stort publikum blandt børnefamilier,” siger Peter Westphael, der har gjort sig umage med at fortælle, at Sigurd Barrett altså ikke selv var med på scenen.

”Det er jo Sigurd Barretts debut som manuskriptforfatter og komponist på noget, han ikke selv skal optræde med. Og vi var nervøse for, om vi kunne få forklaret tydeligt nok, at han ikke var med på scenen. Men vi har heldigvis ikke oplevet nogen, der var skuffede over, at han kun er med som guds stemme,” siger Peter Westphael.

 

Nye kunder i butikken

Mange af de kunder, der indløser billet til ”Juleevangeliet the musical” er kunder, der ikke tidligere har været på Randers EgnsTeater. Og netop det at få nye grupper til at komme i teatret er noget, man har kraftig fokus på.

”Det er jo fantastisk, hvis vi kan åbne en verden af scenekunst op for nogle nye grupper, for gode oplevelser er stærkt vanedannende, og vi kan jo håbe, at de kommer igen en anden gang,” siger Peter Westphael, der har været nødt til at udvide spilleperioden med en dag og lægge ekstra forestillinger ind for at imødekomme efterspørgslen.

Juleevangeliet the musical havde premiere 28. november og har ud over de mange weekendforestillinger også spillet skoleforestillinger for kommunens 2. og 3. klasser som en del af En Til Alle ordningen. Den spiller på Randers EgnsTeater til og med 21. december.