Bygningsskader, som kan være svære at forstå, kan man få nemt overblik over med en visuel tilstandsrapport, som ledsager beskrivelserne med billeder, lyder det fra lokal mægler og et flertal af kunderne.

K1´ere, K2´ere og K3´ere kan give de fleste boligejere grå hår på hovedet, fordi de byggetekniske anmærkninger ofte lyder værre, end de i virkeligheden er. Men sådan behøver det slet ikke at være. Med den visuelle tilstandsrapport kan man som boligkøber få et tydeligt, fotodokumenteret overblik over boligens fejl og mangler. Ejendomsmæglerkæden Nybolig kan i samarbejde med Nykredit Forsikring via en række byggesagkyndige nu tilbyde visuelle tilstandsrapporter, hvor boligkøbere og boligsælgere kan se, hvad K´erne reelt dækker over.

-Ofte kan en K3 lyde langt mere skræmmende, end den i virkeligheden er, fordi de færreste af os har den fornødne byggetekniske viden til at vurdere omfanget, men med billeder af anmærkningerne kan man nu selv se, at hvad den enkelte anmærkning dækker over, og det tror vi, at kunderne vil sætte stor pris på, siger Christian Bjørn, der er indehaver af Nybolig Bjørn & Ankersen i Randers

Fotodokumentation vil ifølge ham klart være med til at illustrere skaderne, afmystificere bemærkningerne og skabe tryghed hos begge parter i en bolighandel. Og selvom det ikke er alle leverandører, der tilbyder billeder i deres tilstandsrapporter, mener han, at det er vigtigt, at muligheden er til stede.

-Vi kan se, at de visuelle tilstandsrapporter er ret populære blandt vores kunder, især fordi man kan sætte sig ned med sine hånværker og få et overblik over det, der skal laves, uden at besøge boligen fysisk, siger Christian Bjørn.

Vent med at betale for tilstandsrapporten til boligen er solgt
Udover de virtuelle tilstandsrapporter fremhæver Christian Bjørn også muligheden for at udsætte betalingen af tilstandsrapporten i op til 12 måneder.

-En tilstandsrapport kan være en betydelig udskrivning, som for mange vil være mere bekvem at udsætte, til boligen en gang er solgt. Da langt hovedparten af alle boliger er solgt inden for det første år, betyder det reelt, at næsten alle boligsælgere kan udsætte betalingen med denne løsning, slutter Christian Bjørn.