Eliteidrætsskolen Nørrevang
Der har været Eliteidrætsklasser på Nørrevangsskolen siden 2009, som er en del af Randers´ TeamDanmark-aftalen. Vi taler om talentudvikling og medaljer til Danmark, men hvor dygtige er vi? Hvor blev talenterne af?
Frem til vinterferien vil Din Avis i samarbejde med Eliteidrætsskolen Nørrevang udgive en serie af små artikler om tidligere eliteidrætselever fra Eliteidrætsskolen på Nørrevang i serien Hvor blev talenterne af?
Du vil få et lille indblik i, hvor atleterne der er stoppet med sin sport er blevet af, men også de elever, som fortsat er på vej.
Eliteidrætsskolen er lige nu i gang med at optage elever fra 7. klasse og har i afdelingen en 7., 8., 9. klasse. Eleverne lærer meget af hinandens sportsgrene i deres eliteidrætsmiljø, og har også morgentræning og tematimer sammen. Nørrevangsskolen er fra august blevet en idrætsskole med stor fokus på bevægelse, trivsel og faglighed, hvilket skaber gode vilkår også for eliteidrætseleverne.
Tilbuddet med Eliteidrætsskolen retter sig mod elever, som ønsker at nå langt inden for deres sportsgren samtidig med, de går i skole. Idrætten er lagt ind i skoleskemaet, og klasserne er dannet af ligesindede eliteidrætsudøvere, der stiller med de samme forudsætninger og forventninger. På skolen går der mange sportsgrene.
En række elever har klaret sig rigtigt godt sportsligt og det samme gælder uddannelse/jobmæssigt.

 

Mette Back – Svømmer

 

Hvor er du i din sport?

Jeg flyttede klub til AGF efter folkeskolen, for at få flere udfordringer og udvikle mig mere som svømmer. Der svømmede jeg i ca 2 år, hvorefter jeg valgte at stoppe i løbet af gymnasietiden. Under min tid som gymnasieelev udviklede jeg en stor lyst til at prøve forsvaret og tog derfor til session, hvor jeg blev erklæret egnet. Efter 3g startede jeg min værnepligt hos Den Kongelige Livgarde (hold december 2019). Det var fantastisk, jeg udviklede mig enormt meget!

 

 

Hvad gjorde det for dig at gå på Nørrevangsskolens Eliteidrætsafdeling?

For min karriere i svømningen gjorde det, at jeg kunne fokusere mere på svømningen end hvis man gik i en almindelig klasse. Især også det at man var interesseret for hinandens sport i klassen, man spurgte ind til hinanden – hvordan gik weekendens stævne, osv. også lærerne spurgte ind og var interesserede.

Udover det udviklede jeg mig også meget personligt i forhold til målsætning, kost og mange andre ting, som især også har stor betydning for den sportsgren man dyrker.

Jeg kan huske at der blev gjort meget i at få specialviden hentet ind huset til undervisningen. Det specialkorps var personer, som havde en masse erfaring med og delte deres viden om f.eks. skadeforebyggelse, kost og ernæring, sportspsykologi og mange andre vigtige emner inden for sporten. Jeg kan huske meget tydeligt at der blev lagt vægt i at bruge målsætning, ikke blot i sporten men også i skolegangen og i hverdagen. Man kan sige at selve skolegangen også blev til en sport, og det synes jeg var enormt fedt.

Morgentræningerne tirsdag og torsdag morgen gjorde også en masse. Dengang jeg gik på skolen var der nogle, som fik tilbudt at træne i deres egen klub om morgenen, mens resten samledes i hallen/styrkelokalet på skolen, for at træne den grundlæggende kondi og styrke. Jeg synes, det var enormt fedt, for jeg var vant til fra min almindelige folkeskole at engagementet i faget idræt ikke var så højt, og det var totalt modsat i den klasse jeg nu var kommet i. Der var en helt anden konkurrenceånd, og det elskede jeg!

 

Uddannelse/arbejde

Hvilken stilling har du?

Jeg færdiggjorde min værnepligt i sommeren 2020 og efterfølgende fik jeg job i en vuggestue, hvor jeg stadig arbejder på fuldtid.

Hvad jagter du? Karriere inden for militæret?

Lige nu går jeg egentlig bare og venter på at jeg kan søge tilbage til forsvaret. Jeg vil rigtig gerne ind og tage uddannelsen som konstabel og så er mit mål og min drøm at blive udsendt til et kriseramt område og få en karriere inden for forsvaret.

 

Hvad har eliten gjort for dig og din målsætning mm?

Jeg har på mange måder kunnet tage min erfaring som svømmer med mig videre. Som sportsatlet lærer man enormt meget om målsætning – det at stræbe efter noget bedre, ikke bare i sporten, men også i hverdagen.  Min tid på eliteidrætsskolen i Randers har givet mig en masse og det har jeg kunnet tage med mig videre. Alt det jeg har lært og erfaret resulterede i en afsluttende topkarakter i værnepligten, samt udnævnelse til post for gevær og senere post for gevær +. Men det vigtigste jeg har lært, ikke bare som elev på eliteidrætsskolen, men i det hele taget, er kammeratskabet. Fællesånden. Det at være sammen om noget større, det er en målsætning der vil og kan noget.