Nordens største fodboldlinje – Fodboldlinjen i Randers vandt lørdag 4. januar Danskernes Idrætspris ved Sportsgalla 2019

 

Bag prisen står e-boks, DIF og DR P4 og i løbet af efteråret har danskere kunnet stemme på en række kandidater til prisen. Og det blev altså Fodboldlinjen i Randers, der vandt.

“Det er helt fantastisk at vi har modtaget prisen. Jeg vil gerne sige tusind tak til de mange, der stemte på Fodboldlinjen og ikke mindst for, at vi blev indstillet til prisen. Jeg er utrolig glad for den anerkendelse og ved, at det betyder rigtig meget for alle, der deltager i fodboldlinjen,” siger John Witting, leder af Fodboldlinjen.

“Kæmpe stort tillykke til Fodboldlinjen og stor tak til John Witting og de mange engagerede, der er med til at gøre linjen til et stort aktiv. Fodboldlinjen rammer ned i noget helt essentielt – nemlig at have fælles mål, at træne og samarbejde kombineret ved glæden ved at bevæge sig,” siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

 

Et bevis

For Torben Hansen er Fodboldlinjen netop et bevis på, at mange unge gerne står tidligt op for at blive dygtige og så fremhæver han, at det er en breddelinje, hvor der både er plads til eleven, der drømmer om at blive top-fodboldsspiller og eleven, der bare gerne vil lære at spille fodbold.

Fodboldlinjen blev oprettet for 10 år siden og startede på Rismølleskolen i Randers med 20 elever. Bag ideen står blandt andre John Witting. I dag går 500 elever på tværs af 14 folkeskoler i kommunen på linjen. Fodboldlinjen har 13 trænere og undervisning på 12 forskellige anlæg. Derudover er der tilknyttet tre undervisere på træner- og lederuddannelse.

 

Tæt samarbejde

En gang om ugen træner eleverne fodbold ligesom de har mulighed for at tage en lederuddannelse undervejs. Eleverne er fra 5.-9. klasse og møder ind til morgentræning kl. 06.15-07.45.

“Kæmpe stort tillykke til Fodboldlinjen og ikke mindst de engagerede og dygtige trænere, som driver fodboldlinjen. Det er temmelig fantastisk at opleve, hvordan der på tidlige morgener møder masser af elever op for at lege, træne og have det sjovt,” siger skolechef Jesper Kousholt, der i oktober 2019 selv fik lov til at komme på fodboldlinjen en tidlig morgen.

På fodboldlinjen får eleverne både undervisning i bevægelse og teknisk kunnen, samtidig med at der er fokus på samarbejde og at dygtiggøre sig i samarbejde med andre.

For eleverne på 9. klassetrin har Fodboldlinjen udviklet en unik juniorlederuddannelse i samarbejde med Tradium HHX, hvor eleverne får et forløb med afsæt i gymnasiefag som afsætning og virksomhedsøkonomi og at bygge en fodboldklub op fra bunden. Fodboldlinjen arbejder tæt sammen med Tradium, Randers Kommune og Randers Ungdomsskole.

 

Fodboldlinjen blev indstillet til prisen af Rikke Drejer, der er mor til en dreng på Fodboldlinjen.

 

En række kommuner – også i Sverige – har vist stor interesse for Fodboldlinjen.