Det irske Warm for Winter for nu en tvilling i Randers – Give and Take hedder eventen, der skal forsyne folk, der ikke har råd, med frakker

Sidste uge i januar hænger der forhåbentlig frakker i alle størrelser og farver på gangbroen i Underværket. Og her kan de, der mangler en varme frakke, men ikke har råd til selv at købe, tage en, og de, der har en for meget, kan aflevere.

“Jeg er blevet inspireret fra en tur i Dublin, hvor den var en bro fyldt med jakker, så de hjemløse og andre kunne tage, hvis de havde brug for det. Dette delte jeg på facebook, og jeg fik så meget respons, at jeg følte mig forpligtiget til også at lave det her i Randers”, fortæller Carina Dahl.

Det irske initiativ er båret frem af Facebook-siden “Warm for Winter”, der har til formål at hjælpe hjemløse i de kolde vintermåneder, blandt andet ved at hænge tøj rundt omkring i irske byer.

Tilslutningen i Randers har været overvældende:

“Der er helt vildt mange, der gerne vil hjælpe”, siger hun.

“Og allerede nu har vi fuldt bemandet vagtplan for både indlevering og udleveringsdagene. Det er jeg taknemmelig over”, siger Carina Dahl.

Fotograf Pernille Bering har meldt sig under fanen, ligesom Reklamestuen, William Skilte, Radio ABC og flere private personer også gerne vil hjælpe.

“Der er mange, der gerne vil gøre en forskel, og hvis man har ressourcerne til det, synes jeg da også at man skal hjælpe, hvor man kan”, mener Pernille Bering.

Hun har selv været frivillig førhen blandt andet med sit eget lille initiativ i Uganda og dels med involvering i Team Rynkeby.

Carina Dahl er aktiv i bestyrelsen for Ronald McDonald-huset ved Rigshospitalet i København og har også været med til at samle penge ind til det nye hus, der skal bygges i Odense i forbindelse med det nye storsygehus. Disse initiativer drives udelukkende af frivillige.

“Det er både ung og gammel – folk fra store stillinger og helt almindelige lønmodtagere. Der er stor lyst til at hjælpe, har jeg oplevet”, siger Carina Dahl, der blandt andet ejer McDonald i city.

De to ved ikke hvordan det vil komme til at gå i Underværket med deres projekt, men de håber at rigtig mange vil støtte op og donere deres overskydende frakker/jakker og halstørklæder, vanter og lignende.

“Men det er kun disse ting vi modtager. Det er kun vintertøj”, pointerer Carina Dahl.

De effekter der ikke bliver afhentet, når arrangementet er slut vil blive doneret til væresteder i Randers.

Alt overtøj kan bruges. Men det skal være i god stand – hullede og ødelagte effekter modtages ikke.

Og det er ikke kun hjemløse, der må møde op. Hvis man står i en uheldig situation og ikke har råd til at købe sig ordentlig vintertøj er man velkommen til at kigge forbi om der er noget der passer én.

Har du en vinterfrakke, du ikke længere bruger, kan du aflevere den inklusiv en bøjle på Underværket mandag 20. januar til fredag 24. januar fra mellem klokken 10 og 15.

Mangler du en varm frakke, kan du hente den på Underværket den sidste uge i januar fra mandag 27. til fredag 31. januar.

Lyt med da Carina og Pernille besøgte Bo Ørris til en snak