Hos Jydsk Automobil Centrum er de særligt stolte lige nu. Deres lærling Christian Bjerregaard Samleben har hentet et DM hjem til Randers

“Det er super fantastisk og jeg er meget stolt”, siger Kim Fahlenberg, servicerådgiver for pladeværkstedet hos JAC, og lærlingens chef.

“Det var faktisk rørende at være med til overrækkelsen og jeg synes jo også at han var markant bedre end de andre. Men man er jo altid lidt spændt”, fortæller han.

En karosseritekniker laver alt det, man skal på et pladeværksted – alt hvad der har med skader at gøre. Og for Kim er der ingen tvivl om at Christian får lov til at blive i virksomheden.

“Hvis han vil og det har jeg da mine forhåbninger om”, siger han.

“For os handler det om at værne om det fagligt højre niveau, vi har. Og her passer Christian jo rigtig godt ind”, siger han.

Han er også stolt af de svende, der har været med til at lære Christian op, så han kunne blive Danmarks bedste i sin kategori.

Christian Bjerregaard Samleben selv er også meget stolt af titlen, men synes at konkurrencen var tæt.

“Jeg synes, vi lå meget tæt, så det kom faktisk som en overraskelse, jeg vandt”.

De unge, der dystede, fik point på de opgaver, de skulle udføre – de har ikke efterfølgende fået at vide, hvilke opgaver der udløste de forskellige point.

“Det er for, at vi ikke skal kunne gå hjem og arbejde med de specifikke ting og så gå op næste år”, fortæller han.

Han startede egentlig med at arbejde som mekaniker, men der gik for meget computer i faget, og han afprøvede efterfølgende sine kræfter af på pladeværkstedet. Og det har han ikke fortrudt.

“Faget er mere oldschool og mere mig”, siger han og griner.

Christian har været i lære i omkring 2,5 år og har godt et år tilbage af sin uddannelse og titlen er noget, han kan tage videre med sig.

“Det er selvfølgelig rigtig flot at skrive på CV´et, men jeg vil gerne blive her hos JAC – hvis de vil have mig. Her har jeg nemlig nogle rigtig gode kollegaer, og det er deres skyld, at jeg gider stå op om morgenen og køre til Randers”, fortæller han.

Konkurrencen løb fra torsdag til lørdag eftermiddag i sidste uge og vinderne blev kåret i lørdags kl. 15.00 med overrækkelse af præmie af Statsminister Mette Frederiksen.

I alt blev der dystet i 45 forskellige fag i Bella Center i København.

Fire Danmarksmestre er fra Randers.