Prisregn over ungt BMX-talent

 

 

Mere end 300 gæster deltog i  fredags  i Arena Randers ved uddelingen af lokale sportspriser, ligesom Wall of Fame blev et medlem rigere i form af en tidligere OL-deltager. Men aftenens helt store vinder blev Malene Kejlstrup Sørensen fra Randers BMX, idet hun blev kåret som både ”Årets Sportsnavn” og årets talent og kunne gå hjem med 25.000 kroner på gavechecks.

Dermed slog Malene fast, at BMX-sporten p.t. er al anden Randers-idræt overlegen og giver alle andre idrætsgrene baghjul.

For i fjor gik titlen som ”Årets sportsnavn” og 20.000 kroner til klubkammeraten Simone Tetsche Christensen.

17-årige Malene Kejlstrup Sørensen havde gjort sig fortjent til hæderen gennem sine flotte præstationer i 2019.

Fastslog Jens Brix fra Sparekassen Kronjylland, der stod overrækkelsen og fortalte om Malenes resultater i 2019.

I løbet af året vandt hun hele tre juniorafdelinger af European Cup og blev samlet nummer to. Malene Kejlstrup Sørensen vandt ligeledes guld til ungdoms-DM for sjette gang i træk, ligesom det blev til guld ved de nordiske mesterskaber for juniorer. Hendes engagement og bevidsthed om at blive den bedst mulige udgave af sig selv, kommer især til udtryk ved hendes store træningsindsats.

 

København og retur samme dag

Malene tager for eksempel gerne toget fra Randers til København og hjem igen samme dag med cykel og fuld oppakning for at træne på en større bane. Malene Kejlstrup Sørensen er også en del af Danmarks Cykle Unions talenthold og har allerede fået sin debut på højeste niveau med eliten..

“Det var mere, end jeg regnede med. Talentprisen havde jeg håbet på at få, men ”Årets Sportsnavn” havde jeg slet ikke regnet med. Det er helt sindssygt”, sagde Malene efterfølgende med henvisning til det stærke felt, der var nomineret til prisen som ”Årets Sportsnavn”. Malene var nemlig oppe i mod både atletikudøver Louise Østergård, motocrosskører Line Dam Nielsen og cykelrytter Mads Würtz Schmidt.

Tidligere på året fik Malene Kejlstrup Sørensen også en talentpris fra Danmarks Cykle Union. At hun nu har modtaget lokal hæder er en kæmpe ære for det unge talent.

“Jeg er faktisk stolt over at være fra Randers. Det betyder bestemt noget ekstra at få en pris fra hjembyen”.

Den lokale talentpris uddeles af SIKR -Samvirkende Idrætsklubber i Randers, foruden hæderen følger en check på 5.000 kroner. Med titlen som ”Årets Sportsnavn” medfølger en check på 20.000 kroner.

“Det er megafedt at få noget økonomisk støtte. BMX er en dyr sport, blandt andet fordi vi træner i udlandet, så nu er jeg fri for at nasse på mor og far”, sagde Malene Kejlstrup Sørensen, der efter overrækkelsen fortalte, at en del af pengene også skulle bruges på deltagelse i løb i USA og England.