Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum blev oprettet tilbage i 1930. Museet blev givet som en folkegave af stedets daværende ejer, Valdemar Uttental, og har siden da været en selvejende institution. Onsdag 29. januar fylder museet 90 år og giver i den anledning en ny folkegave tilbage i form af en virtuel udgave af Gammel Estrup.

 

”Museet blev oprindeligt givet som en folkegave, så vi synes, det er passende at fejre 90-årsfødselsdagen med at lancere en online-udgave af Gammel Estrup. Så er det ikke kun folk, der lige er i nabolaget, der kan få glæde af vores skønne sted. Nu kan alle med en pc eller smartphone gå en tur på museet og opleve de smukke interiører og dykke ned i vores skattekiste af rige samlinger”, fortæller museumsdirektør Britta Andersen.

 

På opdagelse i udstillinger og samlinger

På historiefortaelleren.com kan man besøge Stamtræet, Slottet og Skatten. Stamtræet rummer historier om slægten Scheels mange farverige personer, som havde deres gang på Gammel Estrup før i tiden. Slottet består af 360-gradersoptagelser af herregårdens mange rum, så man kan bevæge sig rundt og gå på opdagelse i Gammel Estrups flotte stuer og sale. Mens Skatten rummer information om museets samling af spændende og kostbare genstande og malerier.

Historiefortaelleren.com kan bruges af alle med interesse for Gammel Estrup og herregårdshistorie som sådan, og ved hjælp af funktionen ”Min historie” er det nemt at samle sin egen ”pakke” af information, som nemt kan anvendes i forbindelse med opgaveskrivning, besøg og lignende.

 

Den nye virtuelle udgave af Gammel Estrup kan fra onsdag 29. januar findes på www.historiefortaelleren.com