Det kan ikke længere betale sig at holde gang i butikken, siger ægteparret Lene og Rene Bech. De fortsætter dog med malerfirmaet, der udvides med ti mand

 

“Vi har rigtig godt gang i vores malerfirma, og derfor har vi besluttet os for at finde større lokaler, hvor der er plads til alle mand både med frokoststue, værksted og lager”, fortæller malermester Rene Bech.

Og det går faktisk rigtig godt med malerafdelingen. Så godt at man i fremtiden vil være 30-35 malere.

Men det har været en hård beslutning, fortæller ægteparret.

“Vi åbnede vores forretning tilbage i 1977, men vi kan ikke holde åbent længere. Det løber simpelthen ikke rundt”, siger han.

Det er hustruen Lene, der har stået for butikken, og parret er kede af, at måtte sige sine medarbejdere op.

“Vi har ikke længere tid til at fokusere på butikken også, for der kommer rigtig mange projekter ind i malerafdelingen. Men det er da hårdt at sige trofaste og dygtige medarbejdere op. Det er ikke sjovt”, siger de.

 

Tabte sag

En af de medvirkende årsager til, at Flügger må lukke butikken er dels den stigende internethandel, men også retssagen mod Randers Kommune om tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med ombygningen af Mariagervej for otte år siden, har drænet kassen.

“Vejarbejdet tog to år, og de havde sagt det skulle vare ni måneder. Dertil kommer, at der blev lovet at der ville være en kørselsretning åben ad gangen. Det var der ikke. Mariagervej var helt lukket, og vi mistede en del omsætning. Men det er ikke det værste. Det har været sagsomkostningerne til advokat og retssag. Da sagen blev afsluttet i november 2018, stod vi med en advokatregning på knap en halv million. Det har vi ikke kunne hente ind igen. Derfor må vi lukke”, fortæller Lene Bech.

Internethandlen får også en del af skylden. Skal kunderne have hvid eller råhvid maling, ja så køber folk det i dag på nettet. Men også de store byggemarkeder tager markedsandele, fortæller ægteparret.

 

Siden ’67

Byens Malerfirma har eksisteret siden 1967, og det bliver det ved med. Der er masser af nybyggeri i gang, og her har firmaet fået en del ordrer, så der er fyldt op de næste to år. Derfor har de brug for at udvide til 30-35 mand.

“Og det er faktisk i Randers det hele. Vi har Thorsbakke og Falbegrunden og vi får også i Paderup og i Fjordgade, hvor der skal bygges luksuslejligheder”, fortæller Rene Bech.

Firmaet har et godt samarbejde med mange lokale håndværkere, og det kaster masser af ordrer af sig.

Det nye domicil for malerfirmaet bliver Gammel Hobrovej 34, hvor de har købt det gamle bogbinderi – JYFO har også tidligere haft til huse i bygningerne.

“Vi er ved at sætte det i stand, så det lever op til de krav vi har, og malerfirmaet flytter derover 1. marts”, fortæller Rene Bech.

Hvornår butikken endelig lukker og slukker er ikke nærmere bestemt, for man håber stadig, at der er nogen, der vil købe den.

“Vi synes jo, det er ærgerligt at lukke og fyre vores medarbejdere, så hvis der er nogen, der vil overtage, er vi åbne for et salg”, fortæller Lene Bech.