Ved årsskiftet fik Randers en helt ny tv-station. Det er TV Kronjylland, der sender på den kanal, der ofte betegnes som “tegnsprogskanalen”

 

Leder af TV stationen er Stig Ulrichsen, der har mange års erfaring i lokal-tv, han suppleres af Alice Sahinkuye, der er nyhedsoplæser på Radio ABC/Alfa og Bo Ørris, som mange kender fra Radio Alfa i Randers og Randers FC som stadionspeaker. Sammen sørger de for programmer til den nye tv-station.

TV Kronjylland lægger vægt på programvirksomhed for familien, børn, unge og sporten i det lokale sendeområde. Der er masser af emner at tage fat på, som ikke finder vej til de regionale medier. På TV Kronjylland er der tid til at gå i dybden med emnerne. Den brede berøringsflade vil betyde flere seere til programmerne, og man forventer at TV Kronjyllands programmer kan være medvirkende til at supplere historiefortællingerne i Kronjylland

Af de seneste udsendelser kan nævnes: “Welcome to my world”, hvor Stig Ulrichsen har spændende mennesker i studiet, blandt andet forfatteren Sara Bouchet, og fra Randers bibliotek Jacob Krogsøe. I “Alices verden” var Vita Hougaard fra Randers i studiet til en snak om at være veganer og hvorfor hun er aktivist. Og så har Alice være ude at besøge strikkeklubben Garnglad i Lystrup.

Bo Ørris har i “Bo’s verden” flere forskellige gæster i studiet, blandt andet Charlotte Nørager Kjeldsen, der er Mestringsvejleder og har en borger med i studiet, der har deltaget i kurserne.

Alice Sahinkuye har aldrig lavet TV før.

“Jeg har en baggrund fra Aarhus Studenterradio og Radio ABC/Alfa. Vi arbejder uafhængig af andre medier og kommer selv med ideer og muligheder, og så kan vi trække på hinanden med vores netværk. Og så skal vi bare ud at finde nogle spændende mennesker”, fortæller hun.

TV Kronjylland er ikke-kommercielt tv, der tager udgangspunkt i det lokale. Det er Kulturministeriet, der stiller midler til rådighed for lokale ikke-kommercielle tv-stationer, som altså TV Kronjylland er en del af.

Har man lyst til at prøve kræfter med tv-program, kan man henvende sig til tv-stationen. Man kan se sendetiderne på www.tv-kronjylland.dk – her kan man også se og gense udsendelserne fra den lokale station