Torsdag var der premiere på “Viva Las Vegas” på Randers EgnsTeater. Det er 14. gang, at Randers EgnsTeater inviterer til vinterkabaret, der traditionen tro er en humoristisk forestilling med masser af musik

 

Denne gang er den musikalske del hentet hos en af musikhistoriens allerstørste navne, nemlig Elvis Presley.

Til premieren kom de cirka 120 inviterede gæster med en tur tilbage til 90’erne til et lille kriseramt pladeselskab i provinsen, Las Vegas Records. Banken truer med at trække stikket, og den Elvisglade, men konfliktsky pladeselskabsdirektør HP er trængt op i en krog. Hvis han ikke snart kan skaffe nogle penge, bliver han nødt til at fyre sine eneste ansatte, den rapkæftede bogholder Tina og den nørdede lydtekniker Henning. Og det har han ikke nemt ved at få sagt.

Alt i alt er der tale om en komisk sing-along-forestilling i to akter om at overvinde modgangen. Om troen, håbet og kærligheden. Undervejs bliver der både plads til humoristiske optrin, ømme øjeblikke og naturligvis en stribe af de store Elvis-hits. Lige fra kærlige ballader som “Love me tender” og “Are you lonesome tonight” til rockende og rullende hits som “Hound Dog” og “A little less conversation”.

 

Elvis Presleys musik

At Elvis Presleys musik har en stor rolle i kabareten opfylder et gammelt ønske hos teaterleder Peter Westphael.

”Jeg har i flere år haft lyst til at lave noget med udgangspunkt i Elvis’ musik. Det er helt oplagt, når man er i Randers, som jo er internationalt kendt for Memphis Mansion. Og jeg er så glad for den måde, det nu sker på. Med et virkelig morsomt manuskript og så fantastiske spillere på scenen,” siger Peter Westphael.

Manuskriptet er skrevet af den garvede skuespiller, komiker og forfatter Jan Svarrer, der tidligere har skrevet for blandt andet Cirkusrevyen. Og han har et særdeles godt kendskab til Elvis Presley og hans musik.

”Hans musik begyndte at tale direkte til mig, da jeg var 8 år. Siden da har jeg været fan. Men stykket handler ikke om Elvis. Det handler om nogle folk, som er glade for Elvis, og så bliver der først og fremmest fremført en masse engelske sange om at overvinde modgang og sine egne benspænd. Ideen har været at skabe en sjov og underholdende kabaret, ganske enkelt,” siger Jan Svarrer.

 

Et stærkt hold

Det er ikke hvem som helst, man kan sætte til at synge Elvis-sange. Holdet er sammensat af stærke kræfter i form af Kim Leprévost, Lone Rødbroe og Daniel Bevensee, der får solid musikalsk back up på scenen af musiker Thomas Pakula, som tager både klaver, guitar, saxofon, fløjte og bas i brug. Instruktør på kabareten er Joy-Maria Frederiksen.

Kim Leprévost har spillet med i både film og teater og har også stået på scenen i flere musicals på Fredericia Teater og Les Miserables på Aarhus Teater.

Hvor det er første gang, Kim Leprévost er med i en forestilling på Randers EgnsTeater, er hans medspiller Lone Rødbroe et kendt ansigt på teatrets scener. Hun har været med i de fleste af vinterkabareterne, hvor hun har lagt sangstemme til alt fra country-musik i Cowgirls til Lone Kellermann-numre i sidste års kabaret, ”Så længe vi lever.”

Daniel Bevensee har tidligere spillet med i genopsætningen af juleforestillingen ”Miraklet” på Randers EgnsTeater. Men det randrusianske publikum har ofte kunnet opleve ham som gæstespiller, når blandt andet Teatret Svalegangen har lagt vejen forbi. Han er desuden medstifter af Teater Apropos i Aarhus.

 

Udsolgt før premieren

Selv om det er 14. kabaretforestilling i streg, er det randrusianske publikum tilsyneladende ikke ved at få nok. Tværtimod. Ligesom sidste år er billetterne blevet revet væk, og flere uger inden premieren var de fleste af forestillingerne udsolgte.

Det glæder teaterleder Peter Westphael.

“Det er fantastisk at opleve interessen for vores vinterkabareter. Vi vil gerne give folk en god og underholdende oplevelse af høj kvalitet med noget til både hjernen og hjertet, og hvert år kvitterer publikum med stor tilslutning og gode tilbagemeldinger. Det er en kæmpe fornøjelse. Ikke mindst i år, hvor vi har taget fat på Elvis, der jo har en særlig betydning her i byen,” siger teaterleder Peter Westphael.

 

Turné til forsamlingshuse

“Viva Las Vegas” spiller for udsolgte sale på Randers EgnsTeater indtil 29. februar. Derefter tager den på den årlige forsamlingshusturné, der de seneste år har været støttet af Elro Fonden. Men selv om det første forsamlingshus først slår dørene op 10. marts, skal man være hurtig, hvis man vil fange den på turnéen. Også her er der meldt om udsolgt i halvdelen af forsamlingshusene, længe inden turnéen begynder. Turnéen går også en tur forbi Thy og Lemvig samt Teater V i Valby.

Efter turnéen vender den tilbage til egnsteatret, hvor den slutter med tre spilledage først i april.

I alt er der omkring 5000 billetter i salg til “Viva Las Vegas”, hvoraf de 2000 er på forsamlingshusturnéen. Og følger det mønsteret fra sidste år, så bliver samtlige billetter afsat.

Hele turnéplanen kan ses på randersegnsteater.dk, hvor man også kan få et overblik over, hvordan man skaffer billetter til de enkelte forsamlingshuse.