På søndag 1. marts kl. 14.00 indvies en indhegnet legeplads for alle hunde i Værum og omegn – bag står en bestyrelse, der indtil nu har samlet 40 medlemmer og flere er på vej

 

Faktisk har hele 70 hundevenner vist interesse, og det skal fejres på søndag, hvor man officielt åbner de to indhegninger, hvor hundene og deres mennesker kan få nogle hyggelige timer.

“Det er tænkt som et samlingssted, hvor man kan lufte sine hunde og være social  både mennesker og hunde”, fortæller Susanne Lilhauge, der er formand for foreningen.

Det er Hans Jørgen Larsen, der har fået idéen til hundeforeningen. Han har boet i USA, og der havde man lignende foreninger og han blev inspireret. Han gik sammen med både Susanne og Lisbeth Pedersen og de har lejet et areal hos Torben Nørgård, der kun skal have en symbolsk leje for området, der ligger i umiddelbar tilknytning til det kreative område Ved Kirken. Her er Multihytten, hvor byens pensionister spiller krolf og pentanque og børnene hygger sig i Krudtuglen.

“Vi har en aktiv landsby og kommer meget sammen. Vi vil gerne have, at vi skal komme hinanden ved og flere har også efterlyst et sted som det her for hundeejerne”, fortæller Susanne Lilhauge.

Værum Hundelufter forening har fået doneret et æbleskivhus fra Lions Club Randers – et af dem der har stået på Rådhustorvet i Randers op til jul. Det skal give ly og varme til mennesker, når de socialiserer sig med kaffe og kage, mens hundene leger udenfor, fortæller Lisbeth Pedersen.

Værum Hundelufter Forening rækker også ud til de små byer, der er i området og inviterer alle interesserede ind i foreningen, der også har en facebook side, hvor man kan holde sig opdateret om arrangementer, der vil komme løbende gennem året.

Det koster 200 kroner om året at være med, men alle er velkomne på arealet og det er ikke låst af.

“Nej, det vælger vi ikke at gøre. Men vi håber da, at så mange som mulig vil bakke op om det her, så de melder sig ind”, siger Susanne Lilhauge.

 

Kun registrede

Det er kun hunde, der er lovpligtig registret, der har adgang til pladsen og de skal desuden være forsikrede.

“Og så vil vi selvfølgelig ikke så gerne have bidske hunde, men hunde der forstår at omgås andre, ellers må man jo vælge at komme her, når der ikke er andre”, siger Lisbeth Pedersen, der er næstformand.

Har man en hund, der er lidt utryg eller en hvalp, der synes, det bliver for voldsomt med de store hunde, er der endnu en indhegning, hvor de kan tumle i fred for de måske lidt voldsommere hunde.

Fælles for de to arealer er, at de er fuldstændig afskærmet med solidt hegn, så man behøver ikke være bange for at hunden løber væk. Og så skal alle hunde bære hundetegn på området.

Værum Hundelufter Forening har foruden støtte fra Lions Club Randers også fået 30.000 kroner fra Landsbypuljen.

På søndag 1. marts starter indvielsen kl. 14.00 Ved Kirken 3 i Værum, hvor der er velkomsttale af formand Susanne Lilhauge – herefter vil snoren blive klippet og Hans Jørgen vil give en hundeglad Værumsnak. Herefter er der oplæg af Helene fra Øster Bjerregrav fra “Hund med glæde” og umiddelbar derefter kan man stille spørgsmål til hende.

Til sidst – kl. 15.00 bliver vinderen af logokonkurrencen kåret. En konkurrence der har kørt på facebook for alle med kreative idéer.

Foreningen er vært ved kaffe og kage på dagen og alle to og firbenede er velkomne.