Mikkel Haarup var den helt store oplevelse med en samlet 3. plads til VM i Matterley Basin i England

 

Banen havde store problemer med vand, forud for lørdagens træning og kvalifikationer blev banen ramt af kraftig regn og vind, som resulterede i, at hele podieområdet blev blæst ned, og det betød også nogle ændringer i tidsplanen for kørerne. Mikkel Haarup blæste på vejret og satte en stor del af verdenseliten på plads. Allerede under tidskvalen kunne man se, at der var noget stort på vej, da Mikkel satte pole inden søndagens to VM heats. Søndag blev han nr. 3 i begge heat i MX 2 klassen og i 2. heat med en forbi kørsel af hans danske konkurrent Thomas Kjer Olsen, der sidste år fik VM sølv.

En imponerende præstation af den kun 19-årige dansker. Selv udtalte Mikkel efter afdelingen:

“Jeg er rigtig glad for resultatet. Mit mål var ikke at ende på en topplacering, men i sidste ende sluttede jeg på en samlet tredjeplads, hvilket er fantastisk. Jeg kørte to gode løb og vil gerne takke mit team og alle dem, der støtter mig.”

Line Dam satte en streg under hendes form for øjeblikket blev en flot nr. 9. og 8. plads i de to heat og er nu samlet nr. 6 i kampen om VM. Line sagde efter VM afdelingen:

“Lørdag eftermiddag kørte vi første heat. En masse mudder og kaos. Jeg kom heldigvis igennem det, og kørte et fint heat uden for mange fejl. Dog måtte jeg smide brillerne med tre omgange igen, men endte som nr. 9”, siger Line om lørdagens kørsel.

Endnu bedre gik det for Line om søndagen:

“Søndag kom jeg fra start som en fem stykker, men faldt lidt ned i feltet. Jeg havde nogle gode kampe og sluttede heatet som nr. 8. Samlet i weekenden og dermed også samlet i VM ligger jeg nr. 6. Jeg er glad for at komme godt i gang med VM sæsonen og starte med to stabile heats”, siger Line Dam.

Glen Meier havde fået wildcard til afdelingen og kørte i samme klasse som Mikkel og med for ham et godt resultat som nr. 35 og 25 i de 2 heats, Glen kører resten af sæsonen i EM klassen. Glen havde følgende kommentar om VM afdelingen:

“Super fed weekend i England. Havde ikke den bedste kval, hvor jeg lige skulle vende mig til en anden cykel og Kvalede som nummer 33”, siger Glen om den nye situation med VM deltagelse og forsætter:

“I første heat ligger jeg nr. 26 da jeg laver et ordentligt styrt på sidste omgang og ender som nummer 35. I andet heat slutter jeg som nummer 25, så jeg er tilfreds med weekenden, hvor jeg lærte en masse og havde gode kampe igennem begge heat. Med et par bedre starter kunne jeg godt køre med i pointene.”