Efter en pause på flere år bliver der igen mulighed for at smide overflødig vægt og ændre livsstil i Randers. Det er tre lokale instruktører med tilknytning til Maskinfabrikken i Dronningborg, som står bag initiativet. Tilmeldingen åbner mandag 9. marts

 

Det startede som en kollektiv vægttabskonkurrence. Inspireret af bl.a. programmer på TV. Og det viste sig at være en god ide. Flere hundrede meldte sig til Randers På Vægten, og det samlede tab skulle måles i tons.

Der er sket meget siden. På Vægten har med succes kørt i en række byer. Lige nu er det f.eks. i gang i Skive, hvor de for nylig kunne oplyse, at det samlede vægttab var over fire tons. De går nu efter at slå en tidligere rekord på over fem tons.

”Det vigtigste er ikke, hvor mange tons Randers kan tabe,” fortæller Susanne Knudsen, som er én af initiativtagerne bag Randers På Vægten 2020.

”Vi arbejder for at få så bred opbakning som muligt, så vi kan tilbyde alle mulige spændende events. Vores mål er at hjælpe deltagerne med at ændre livsstil, og ikke bare opnå et midlertidigt vægttab – selv om det naturligvis også er fint med vægttab.”

Randers På Vægten 2020 er kort fortalt et forløb på 10 uger, som man kan tilmelde sig og få hjælp og opbakning til at smide overflødige kilo. Det foregår i hold. Man kan sætte et hold sammen med venner, familie eller kolleger. Man kan også lave en indbyrdes konkurrence mellem afdelinger på lokale arbejdspladser eller på vejen, hvor man bor. Hvert hold har mellem tre og fem deltagere.

 

Fælles vejning

Der sker en fælles indvejning, herfra melder holdene selv vægt ind en gang om ugen. Det bliver omsat til indextal, så ingen risikerer at afsløre sin vægt i kilo. Det forbliver en privat sag.

På hjemmesiden randers.påvægten.dk kan man finde masser af oplysninger, og her afsløres også, at der er fælles indvejning lørdag 4. april og konkurrencen starter umiddelbart efter.

”Som noget nyt vil vi tilbyde, at man kan tilmelde sig som single,” oplyser Michael Hald, der også er en del af det trekløver, som har sat projektet i gang,

”Vi tror, at der sidder mange, som ikke rigtigt kommer ud, fordi det kan være svært at tage det afgørende skridt. Det er nemmere at gøre sammen med andre. Men nu kan man melde sig ind på en særlig mail, møde op til indvejningen 4. april og så hjælper vi med at sætte hold, man kan deltage på.”

Prisen for at deltage er sat passende lavt. Det koster kun kr. 200 pr. deltager. For det beløb bliver man tilbudt masser af sjove fælles events. Der er allerede lagt mange ind på hjemmesiden, men arrangørerne lover, der kommer mange flere.

”Vi vil gerne tilbyde så mange forskellige fælles-oplevelser som muligt. Det er ikke et krav at man kan løbe fem km, løfte 100 kg eller har solidt kondital. Tværtimod handler det her meget mere om, at man kan deltage uden særlige forudsætninger. Blot man har et ønske om at tage hul på en sundere livsstil”, lyder det fra Michael Hald.

 

Stort arbejde

Der bliver også budt på muligheder for kostvejledning, foredrag om ensomhed, håndtering af træningsskader og vedligeholdelse af gode vaner. Kort sagt masser af god inspiration.

Der bliver også mulighed for en anden type belønning, røber Susanne Knudsen.

”Vi kommer til at køre løbende konkurrencer, og er i fuld gang med at finde præmier og lave aftaler med sponsorer. Vi forventer også snart at kunne melde ud om en hovedpræmie til det hold, som præsterer det største vægttab i løbet af de 10 uger.”

Det er et stort arbejde, at få hele projektet sat på skinner, og trioen bag oplyser, at de gerne vil have flere lokale motions- og idrætstilbud med. De opfordrer derfor lokale klubber til at henvende sig, hvis de kan bidrage med gode events.

”Det er jo en glimrende mulighed for klubber, der normalt ikke er så synlige, at få vist frem, hvad de kan tilbyde,” siger Michael Hald.

—————————————————————————————————————————————————————————

Tilmeldingen starter officielt mandag 9. marts på hjemmesiden randers.paavaegten.dk er og her kan man finde konkurrenceregler og information