Fans af Star Wars og science fiction-genren må vente til 15. august for at dyrke deres passion i Randers. Grundet den aktuelle situation med coronavirus har arrangørerne besluttet at flytte de årlige galaksedage

 

“Det er med stor beklagelse, at vi er nødt til at udsætte årets galaksedage, men det siger sig selv, at vi ikke kan forsvare at gennemføre “En by i galaksen” 24.-25 april som planlagt. Udskydelsen sker af hensyn til folkesundheden og af hensyn til deltagere og gæster, som har krav på at få besked i god tid, så de ved, hvad de kan regne med,” siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

I år ændrer galaksedagene derfor karakter og bliver afholdt 15. august – med mulighed for mindre aktiviteter i dagene op til. Dette betyder samtidig, at det ikke vil være det fulde program for galaksedagene, som kan flyttes. Visse programpunkter vil udgå, og andre vil blive flyttet til 2021.

Siden 2018 har kommunens kulturinstitutioner og skoler været en del af ‘Randers – en by i galaksen’. Udover at være et skole- og læringsprojekt er det også en årlig festival for Star Wars-fans, børnefamilier og alle som elsker science fiction. Her er der workshops med fremstilling af lyssværd og kreative produktioner med genbrugsmaterialer, trope-camp, foredrag om film, eventyr og science fiction, galakseløb med sjove opgaver – kort sagt, det er en by klædt i det galaktiske-univers.

“Med op mod 10.000 besøgende i løbet af tre dage sidste år og med et stærkt anker hos vores skoler og kulturinstitutioner er ‘En by i galaksen’ kendt for gode oplevelser blandt både borgere og gæster udefra. Derfor gennemfører vi galaksedagene senere på året og i det omfang, som er muligt. Her er det oplagt, at vi tænker i synergi med Randers Festuge og også i, at galaksedagene hænger sammen med Sci-Fi-Con,” siger Torben Hansen.

 

Spændende program for Sci-Fi-Con

På programmet for galaksedagene er netop landets største messe for science fiction og fantasy – ‘Sci-Fi-Con’. Arrangøren Benny Ray har allerede aftalt med Arena Randers, at hallen er booket til formålet 15. august.

“Jeg er selvfølgelig utrolig ked af at måtte udskyde messen, da jeg ved, at der er rigtig mange, der har glædet sig meget til den. Men jeg lover, at vi gør alt for at præsentere et spændende program på den nye dato. Jeg er derfor nu i kontakt med både Star Wars-skuespillere, de mange cos-players og andre samarbejdspartnere for at kunne genskabe så meget af det planlagte program, som overhovedet muligt. Deltagernes og gæsternes sundhed er vigtig for mig, så jeg kommer ikke udenom nye overvejelser om indretningen af stande og meget andet. Ved at flytte ‘Sci-Fi-Con’ til august kommer vi forhåbentlig fri af den aktuelle smittefare,” siger Benny Ray.

På Randers Bibliotek, der i april 2018 åbnede Danmarks største offentlige samling med bøger, film og effekter fra Star Wars-universet, er projektleder Jacob Krogsøe også fortrøstningsfuld.

“Som det er nu, er en udskydelse desværre det eneste rigtige at gøre. Vi har opbygget et stærkt netværk – både på biblioteket, i Kulturhuset, på Benny Rays messe og mange andre steder. Vi har skabt et stærkt program, som vi nu vil arbejde videre med. Noget vil blive flyttet til 2021, mens andet vil kunne blive afholdt som en del af Randers Festuge. Alle vores aktører bakker op, og vi ser frem til at kunne byde velkommen til ‘Randers – en by i galaksen’ i august,” siger Jacob Krogsøe.