På Grenstenvej i Stevnstrup har der gennem fem år været et helt særligt tilløbsstykke – en sortbroget glasfiberkalv – nu er den stjålet og ejeren vil meget gerne have den tilbage

 

”Jeg har haft den i fem år og den får altid et smil frem på børn og ældres løber – ja minibusser med ældre kommer jævnligt forbi mit hus og standser op for at kigge på den og de gamle landbrugsredskaber jeg også har til at stå”, fortæller Annette Pannerup.

Ifølge Ældresagen er det bevist at glasfiber- eller plastik dyr er med til at få demente til at huske. Og 15 plejecentre landet over gør brug af denne specielle udsmykning.

Den helt særlige kalv har prydet hendes forhave indtil natten til 12. marts, hvor den pludselig forsvandt.

”Jeg vil meget meget gerne have den tilbage – den har altid stået i fred – bortset fra nogle kærlige nytårsløjer. Jeg synes, det er trist, at der er nogen, der er løbet med den, og det er der også andre der synes”, siger hun.

Hele byen er bekendt med kalven og nu også det halve af facebook, hvor hun har efterlyst den.

”Og så er det meldt til politiet. Men de har henlagt sagen, så jeg appellerer her gennem Din Avis, at hvis der er nogen, der sidder inde med oplysninger, skal de komme frem med dem”.

I og med at hele byen ved, hvor kalven hører til, vil det ikke være nemt at skjule den, mener Annette Pannerup.

”Der må være en derude, der har et forklaringsproblem. Alle ved hvor kalven hører til, så hvis den pludselig dukker op et andet sted, kan man ikke bortforklare det”, siger hun.

Hun købte kalven af en familie i Langå, der skulle emigrere til Australien.

”Jeg havde egentlig tænkt mig en frø eller en hest, som har pyntet mange steder i Randers gennem de senere år, men jeg kunne ikke få fat i en. Så opdagede jeg kalven, der var til salg i stedet for”, fortæller hun.

Og det er mere end blot en blomsterkumme, der er forsvundet – det er en kilde til glæde for alle de, der dagligt går forbi på Grenstenvej i Stevnstrup.

Hun har udlovet en dusør på 500 kroner for oplysninger, der kan føre til opklaring af tyveriet.’

”Der er nok nogen, der synes jeg er kugleskør, men jeg vil bare rigtig gerne have den tilbage”, siger Annette Pannerup.