For cirka et år siden kunne man på Randers Egnsteater fortælle, at de var kommet på finansloven. Din Avis har talt med folk på teatret om, hvor langt de er kommet med arbejdet

 

Vi har blandt andet talt med teaterleder Peter Westphael, hørt lidt om programmet for den kommende sæson, og om hvordan det ser ud med bemandingen på teatret på Mariagervej.

Ud over et nyt navn har teatret også fået nyt logo, og så bliver der budt velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer. Overgangen fra egnsteater til et såkaldt § 5 teater har nemlig betydet, at der skulle sammensættes en ny bestyrelse.

Randers Teaters sæsonprogram kommer på gaden 27. maj, og billetsalget åbner en af de følgende dage.

”Programmet for den kommende sæson er blevet forsinket på grund af Coronakrisen, men så har vi til gengæld haft ekstra tid til at kæle for detaljerne, og det bliver et rigtig flot program,” siger teaterleder Peter Westphael.

 

Randers Teater er ved at være klar

Randers EgnsTeater er også i fuld gang med at skifte navn til Randers Teater. Byens producerende teater er kommet på finansloven, og ud over nyt navn betyder det både flere penge, mere teater og flere ansatte.

Teaterleder Peter Westphael har de sidste mange måneder valfartet til København for at holde møder med Kulturministeriet omkring overgangen fra egnsteater til en helt ny form for teater, der ikke er set før i Danmark. Randers Teater får fremover tre millioner mere om året at lave teater for, og det kommer til at kunne mærkes både i Randers Kommune og i omegnskommunerne.

”Jeg glæder mig helt vildt til de kommende år, hvor vi både skal lave flere forestillinger, end vi plejer, men også kommer til at skulle endnu mere ud både i vores egen kommune og i vores nabokommuner med scenekunst. Både forestillinger, undervisning og projekter,” siger Peter Westphael, der allerede har ansat de første nye medarbejdere.

Blandt andet har han ansat Line Sørensen, der skal tage sig af samarbejdet ud over kommunegrænsen. Men også på både det tekniske og kunstneriske område vil der blive oprustet.

 

Ny bestyrelse og nyt logo

Ud over et nyt navn, har teatret også fået nyt logo og siger dermed farvel til den i Randers så velkendte narrehat, der i dag pryder bygningerne på Mariagervej.

”Vi har virkelig diskuteret det frem og tilbage, for narrehatten har været med os i 20 år. Men vi synes, det er oplagt at gentænke det hele – også vores visuelle identitet – i forbindelse med at vi får nyt navn. Og vi er rigtig glade for det nye lidt mere enkle logo, som er udarbejdet i samarbejde med firmaet Grobowski. Vi glæder os til at vise det frem,” siger teaterlederen, der også har sagt velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer.

Overgangen fra egnsteater til et såkaldt § 5 teater har nemlig betydet, at der skulle sammensættes en ny bestyrelse. Der er dog en del gengangere blandt medlemmerne. Blandt andet formand Jes Weyhe Grønbæk samt medlemmer af Randers Byråd Steen Bundgaard og Anders Buhl-Christensen. De nye medlemmer i bestyrelsen er Rina Valeur Simonsen fra SEGES og Henrik Vestergaard Friis fra Live Art Danmark. Derudover er der som noget nyt kommet en medarbejderrepræsentant i bestyrelsen. Det drejer sig om skuespiller, dramatiker og instruktør Lisbeth Knopper, der har været en del af teatret siden starten i 2000.

 

Sæsonprogram forsinket

Lige nu står teatersalene tomme hen, men Peter Westphael håber, at de efter sommerferien kan holde sæsonstarten som planlagt.

”Jeg håber og tror, at folk glæder sig til at komme ud og få nogle oplevelser oven på alt det her. Vi vil naturligvis følge de anvisninger, der er, og gøre alt for at folk oplever det som sikkert at komme i teatret. Og man behøver ikke bekymre sig om pengene, for hvis man har købt billetter til noget, der siden bliver aflyst på grund af corona, så kan man få pengene tilbage,” forsikrer Peter Westphael, der er spændt på at præsentere det kommende sæsonprogram, der lægger hårdt fra start med et Niels Olsen-show i august.

”Vi er blevet forsinket med programmet på grund af krisen, men så har vi til gengæld haft ekstra tid til at kæle for detaljerne, og det bliver et rigtig flot program,” siger Peter Westphael.

Randers Teaters sæsonprogram kommer på gaden den 27. maj, og billetsalget åbner en af de følgende dage. Billetsalgsstarten plejer at være en festlig dag på teateret med lange køer ved skrankerne. Men hvordan det kommer til at forløbe i år, er ifølge Peter Westphael for tidligt at sige. Han opfordrer til, at man holder øje på hjemmesiden.