Retten i Randers har i dag idømt 53-årig mand fra Hadsund ubetinget fængsel i et år og ni måneder for uagtsomt manddrab på en 78-årig kvinde, som han i beruset tilstand påkørte i sin bil.

Han blev desuden frakendt kørekortet i 10 år.

Ulykken skete den 27. januar i Øster Tørslev nord for Randers. Den 78-årige kvinde var i færd med at krydse vejen med sin rollator, da den 53-årige kom kørende midt ude på vejen mellem de to vognbaner og påkørte hende med omkring 50 km/t. Kvinden blev erklæret død mindre end en time senere.

Efter påkørslen blev den 53-årige anholdt, da politiet kom frem. I den 53-åriges bil stod en tre liters vin, som han erkendte, han havde drukket af undervejs, og blodprøven viste senere, at han havde en promille på mindst 2,55.

I retten blev den 53-årige ud over uagtsomt manddrab også dømt for spirituskørsel måneden forinden, hvor blodprøven viste en promille på mindst 2,94. Han var også tiltalt for at have forsøgt at stikke af fra ulykkesstedet, men den del blev han frifundet for i retten.

Han nægtede sig skyldig i uagtsomt manddrab og udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.